| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
 | | BASTA |
 | | AV Polska |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | OTWARTE KLATKI |
|
| |
Gulasz z żółciaka siarkowego z ryżem
|
Opis przygotowania:
Żółciaka pokroić w kostkę i gotować w osolonej wodzie przez 30 min. Cebulę posiekaną w piórka oraz drobno posiekany czosnek, lekko posolone, przesmażyć na oleju w woku lub na głębokiej patelni. Następnie do woka dodać ugotowanego i odsączonego żółciaka i smażyć razem z cebulą i czosnkiem do lekkiego zarumienienia żółciaka (przez około 15 min.).

Po tym czasie podlać wszystko wodą, zagęścić mąką, dodać drobno pokruszone suszone borowiki, przyprawić pieprzem i sosem sojowym. Wszystko jeszcze dusimy przez około 5 min. Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Podawać z surowymi liśćmi jarmużu, lub innymi dodatkami.
|
Galeria przepisu:
Czas przygotowania: 45-60 min.Porcja na: 4 osoby
|
|
Autor: Łukasz dodano dnia: 11.03.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Sałatka z zielonych pomido...
| Zupa dyniowa
| Pesto z rukoli
| Makaron z wędzonym tofu, g...
| Trening FBW 5x5 - trenuj e...
| Pomidory na zimę - banalni...
| 2 października - Światowy ...
| Wełna merino i produkty, k...
| Zielona surówka czerwcowa
| Dlaczego śpiwory syntetycz...
| Domowa pizza na zakwasie
|
| | |