1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. JADŁO
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
 POLECAMY:
OTWARTE KLATKI
ZIELONE KUJAWY
AV Polska
OSTATNIE POKOLENIE
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
FUNDACJA VIVA
GRUPA BIWAKOWA
 
wpis w kategorii - Jadło
Pomidory na zimę - banalnie prosty przepis
Składniki:

- pomidory
- woda
- sól - 10 g na każdy 1 litr wody


Przygotowanie:

Sporządzamy 1% solankę. Mieszamy wodę z solą do całkowitego jej rozpuszczenia.

Pomidory koktajlowe myjemy i wkładamy do słoików.
Duże pomidory, myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki i wkładamy do słoików bez ugniatania.
Tak przygotowane pomidory zalewamy solakną, zakręcamy i pasteryzujemy przez około 20 min.

Smacznego!
Kategorie do których dodano przepis:
PRZETWORY
Autor: Łukasz
dodano dnia: 07.08.2022
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
 
  Popularność:
 
  PRZEPISY
PRZETWORY (7)

PRZEKĄSKI (7)

ZUPY (4)

DANIA GŁÓWNE (16)

DESERY (4)

ŚNIADANIA (4)

KOLACJE (9)

SAŁATKI (4)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze jadło
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (34)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (23)
buy coffee.to/zielonewyprawy
Dziękujemy za Twoje wsparcie!
  
Wielka Fatra najdziksze sł...


''Gyros'' z bakłażana


25 listopada - Dzień bez f...


Namiot Fjord Nansen Rekvik...


Pesto z liści rzodkiewki


Marchewka po Koreańsku na ...


Zimowa sałatka z kalarepy


Klasyczne pączki na wegani...


Na późnoletnim Świdowcu


''Bigos'' z cukinii lub ka...


Tofu smażone w panierce


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.