| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
| | ZIELONE KUJAWY |
| | OTWARTE KLATKI |
| | GRUPA BIWAKOWA |
| | BASTA |
| | AV Polska |
| | FUNDACJA VIVA |
| | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
|
| |
Hummus klasyczny
|
Najbardziej podstawowa wersja humusu.
|
Opis przygotowania:
Składniki:
- pół szklanki suchego ziarna ciecierzycy
- dwie łyżki sezamu
- dwa ząbki czosnku
- łyżka soku z cytryny
- kmin rzymski
- pieprz
- sól
- pół szklanki wody
Ciecierzycę należy namoczyć, najlepiej około 12h.
Namoczoną ciecierzycę ugotować w osolonej wodzie. Ugotowaną i ostudzoną ciecierzycę razem z pozostałymi składnikami, przyprawami i wodą bardzo dokładnie zmiksować w blenderze na jednolitą masę, w razie potrzeby, gdyby humus był za gęsty, można dodać jeszcze odrobinę wodą.
Smacznego!
|
Kategorie do których dodano przepis:
PRZEKĄSKI
|
Dodatkowe uwagi i wskazówki:
Kmin rzymski, pieprz i sól najlepiej jest dodać w ilościach, dopasowanych do indywidualnych upodobań.
|
|
Autor: Łukasz dodano dnia 05.04.2020r. (o godzinie: 16:10)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
| | |
|
| |
| | | | Marynowane kabaczki na pół...
| ''Bigos'' z cukinii lub ka...
| Bezsernik cytrynowy z jago...
| Marchewka po Koreańsku na ...
| Pesto z liści rzodkiewki
| Marynowane grillowane kaba...
| Trening 5x5 - trenuj efekt...
| Makaron z wędzonym tofu, g...
| Połonina Borżawa jesienią
| Pierogi z rzodkiewką i tof...
| Grillowany bakłażan z humm...
|
| | |