| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
 | | PETA |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | AV Polska |
|
| |
Hummus klasyczny
|
Najbardziej podstawowa wersja humusu.
|
Opis przygotowania:
Składniki:
- pół szklanki suchego ziarna ciecierzycy
- dwie łyżki sezamu
- dwa ząbki czosnku
- łyżka soku z cytryny
- kmin rzymski
- pieprz
- sól
- pół szklanki wody
Ciecierzycę należy namoczyć, najlepiej około 12h.
Namoczoną ciecierzycę ugotować w osolonej wodzie. Ugotowaną i ostudzoną ciecierzycę razem z pozostałymi składnikami, przyprawami i wodą bardzo dokładnie zmiksować w blenderze na jednolitą masę, w razie potrzeby, gdyby humus był za gęsty, można dodać jeszcze odrobinę wodą.
Smacznego!
|
Kategorie do których dodano przepis:
PRZEKĄSKI
|
Dodatkowe uwagi i wskazówki:
Kmin rzymski, pieprz i sól najlepiej jest dodać w ilościach, dopasowanych do indywidualnych upodobań.
|
|
Autor: Łukasz dodano dnia: 05.04.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Gorganica, czyli Gorgany o...
| Ketchup domowy
| Fasolka po bretońsku na we...
| Grillowany bakłażan z humm...
| Spaghetti z soczewicą w po...
| Wielka Fatra najdziksze sł...
| Tarta porzeczkowo-agrestow...
| Biegowy Trening Interwałow...
| Sos pomidorowo-warzywny ''...
| Wiosenna odsłona Czerwonej...
| Pesto z rukoli
|
| | |