| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
| | ZIELONE KUJAWY |
| | OTWARTE KLATKI |
| | GRUPA BIWAKOWA |
| | BASTA |
| | AV Polska |
| | FUNDACJA VIVA |
| | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
|
| |
Marynowane grillowane kabaczki (cukinia)
|
Bardzo pyszny pomysł na kabaczki lub cukinię 👍
Ja uprawiam kabaczki, bo według mnie są dużo bardziej wydajne niż cukinia, ale ten pomysł, na zimowe zapasy, jak najbardziej sprawdza się i w przypadku kabaczków i w przypadku cukinii.
Młode kabaczki (takie jeszcze z miękką skórką) dokładnie myjemy, a następnie kroimy w plastry grubości około 0,5 cm, plastry solimy i pieprzymy z obu stron i pozostawiamy tak na kilka godzin.
Po tym czasie plastry kabaczka grillujemy - smażymy na patelni grillowej, na niewielkiej ilości oleju. Do słoików, na dno, wkładamy 1-2 plastry cebuli i wsypujemy kilka ziaren gorczycy, następnie do pełna słoiki napełniamy zgrillowanymi kabaczkami.
Czas na zalewę. Proporcje zalewy: 3 szklanki wody, 1 szklanka octu, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżka soli, 4-5 ziaren ziela angielskiego, 1 liść laurowy. Tak przygotowana zalewę gotujemy około 5 min, a następnie zalewamy wcześniej przygotowane słoiki z kabaczkami.
Na koniec zamknięte słoiki pasteryzujemy około 15-20 min.
I zajadamy się pysznymi, grillowanymi kabaczkami lub cukinią całą zimę 😁😋
Smacznego!
|
Autorzy: Łukasz i Kasia dodano dnia 14.09.2020r. (o godzinie: 22:44)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
| | |
|
| |
| | | | Rockland Poncho Storm - re...
| Sos pomidorowo-warzywny ''...
| Bezsernik cytrynowy z jago...
| Duszona kasza jaglana z bo...
| Trening 5x5 - trenuj efekt...
| Namiot Fjord Nansen Rekvik...
| Fasolka po bretońsku na we...
| Marynowane grillowane kaba...
| Zupa dyniowa
| Nasz pomysł na szczawiówkę...
| Gulasz z żółciaka siarkowe...
|
| | |