| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrz±dzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | PETA |
 | | OTWARTE KLATKI |
|
| |
Tarta porzeczkowo-agrestowa
|
Składniki:
- 400 g m±ki pszennej
- 250 g margaryny ro¶linnej (wegańskiej)
- 150 g cukru do ciasta
- 2 łyżki mleka ro¶linnego (waniliowego)
- 500 g agrestu
- 250 g cukru do agrestu
- 1 czubata łyżka m±ki ziemniaczanej
- 200 g porzeczki czerwonej
Przygotowanie:
M±kę, margarynę o temperaturze pokojowej, cukier i mleko ro¶linne ugniatamy przez około 5 minut na jednolit±, dobrze wyrobion± masę. Tak wyrobione ciasto odkładamy na około 30 minut do lodówki. w tym czasie rozgniatamy i ucieramy agrest z cukrem, na koniec dodaj±c łyżkę m±ki ziemniaczanej i mieszamy do czasu dokładnego rozprowadzenia m±ki. Po 30 minutach wyjmujemy ciasto z lodówki i rozkładamy na blaszce tak żeby po bokach powstał około 1 cm brzeg. Nakłuwamy równomiernie przygotowane ciasto widelcem. Na tak przygotowane ciasto wylewamy masę agrestow±, równomiernie rozprowadzamy i wtedy na cało¶ć rozsypujemy czerwone porzeczki. Tartę w takiej formie pieczemy przez około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury około 200 st.C
Smacznego!
|
Galeria:
Kategorie do których dodano przepis:
DESERY
|
|
Autor: Łukasz dodano dnia: 14.07.2022
Autor o¶wiadczył, że wpis nie został z nik±d skopiowany.
|
|
|
| Popularno¶ć: |
 | | |
|
| |
| | | | Domowa pizza na zakwasie
| 25 listopada - Dzień bez f...
| Pesto z li¶ci rzodkiewki
| Pesto z rukoli
| Tarta porzeczkowo-agrestow...
| Elbrus Talon - wyprawowe b...
| Spaghetti z soczewic± w po...
| Dlaczego ¶piwory syntetycz...
| Cena Mleka czyli proces AI...
| Wełna merino i produkty, k...
| La Sportiva TXS GTX - wega...
|
| | |