1.  Patronite
  2. JADŁO
  3. WYPRAWY
  4. BLOG
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                    
 
"Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
 POLECAMY:

ZIELONE KUJAWY
OTWARTE KLATKI
GRUPA BIWAKOWA
BASTA
AV Polska
FUNDACJA VIVA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
 
wpis w kategorii - Jadło
Tarta porzeczkowo-agrestowa
Składniki:

- 400 g mąki pszennej
- 250 g margaryny roślinnej (wegańskiej)
- 150 g cukru do ciasta
- 2 łyżki mleka roślinnego (waniliowego)

- 500 g agrestu
- 250 g cukru do agrestu
- 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
- 200 g porzeczki czerwonej


Przygotowanie:

Mąkę, margarynę o temperaturze pokojowej, cukier i mleko roślinne ugniatamy przez około 5 minut na jednolitą, dobrze wyrobioną masę. Tak wyrobione ciasto odkładamy na około 30 minut do lodówki. w tym czasie rozgniatamy i ucieramy agrest z cukrem, na koniec dodając łyżkę mąki ziemniaczanej i mieszamy do czasu dokładnego rozprowadzenia mąki. Po 30 minutach wyjmujemy ciasto z lodówki i rozkładamy na blaszce tak żeby po bokach powstał około 1 cm brzeg. Nakłuwamy równomiernie przygotowane ciasto widelcem. Na tak przygotowane ciasto wylewamy masę agrestową, równomiernie rozprowadzamy i wtedy na całość rozsypujemy czerwone porzeczki. Tartę w takiej formie pieczemy przez około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury około 200 st.C

Smacznego!
Galeria:
Kategorie do których dodano przepis:
DESERY
Autor: Łukasz
dodano dnia 14.07.2022r.
(o godzinie: 18:05)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
 
  Popularność:
 
  PRZEPISY
PRZETWORY (7)

PRZEKĄSKI (7)

ZUPY (4)

DANIA GŁÓWNE (16)

DESERY (4)

ŚNIADANIA (4)

KOLACJE (9)

SAŁATKI (4)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze jadło
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (34)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (21)
  
Kwietniowa Połonina Piskon...


Tofu smażone w panierce


Wrześniowa Czarnohora


Maliny prosto z krzaczków ...


La Sportiva TXS GTX - wega...


Biegowy Trening Interwałow...


Marynowane kabaczki na pół...



Zupa dyniowa


Sałatka z zielonych pomido...


Rockland Poncho Storm - re...


Zimowa sałatka z kalarepy


 
                    
© 2019-2024 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.