1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. JADŁO
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrz±dzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
 POLECAMY:
ZIELONE KUJAWY
GRUPA BIWAKOWA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
OSTATNIE POKOLENIE
FUNDACJA VIVA
PETA
OTWARTE KLATKI
 
wpis w kategorii - Jadło
Tarta porzeczkowo-agrestowa
Składniki:

- 400 g m±ki pszennej
- 250 g margaryny ro¶linnej (wegańskiej)
- 150 g cukru do ciasta
- 2 łyżki mleka ro¶linnego (waniliowego)

- 500 g agrestu
- 250 g cukru do agrestu
- 1 czubata łyżka m±ki ziemniaczanej
- 200 g porzeczki czerwonej


Przygotowanie:

M±kę, margarynę o temperaturze pokojowej, cukier i mleko ro¶linne ugniatamy przez około 5 minut na jednolit±, dobrze wyrobion± masę. Tak wyrobione ciasto odkładamy na około 30 minut do lodówki. w tym czasie rozgniatamy i ucieramy agrest z cukrem, na koniec dodaj±c łyżkę m±ki ziemniaczanej i mieszamy do czasu dokładnego rozprowadzenia m±ki. Po 30 minutach wyjmujemy ciasto z lodówki i rozkładamy na blaszce tak żeby po bokach powstał około 1 cm brzeg. Nakłuwamy równomiernie przygotowane ciasto widelcem. Na tak przygotowane ciasto wylewamy masę agrestow±, równomiernie rozprowadzamy i wtedy na cało¶ć rozsypujemy czerwone porzeczki. Tartę w takiej formie pieczemy przez około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury około 200 st.C

Smacznego!
Galeria:
Kategorie do których dodano przepis:
DESERY
Autor: Łukasz
dodano dnia: 14.07.2022
Autor o¶wiadczył, że wpis nie został z nik±d skopiowany.
 
  Popularno¶ć:
 
  PRZEPISY
PRZETWORY (7)

PRZEKˇSKI (7)

ZUPY (4)

DANIA GŁÓWNE (16)

DESERY (4)

¦NIADANIA (4)

KOLACJE (9)

SAŁATKI (4)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze jadło
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (34)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (23)
buy coffee.to/zielonewyprawy
Dziękujemy za Twoje wsparcie!
  
Domowa pizza na zakwasie


25 listopada - Dzień bez f...


Pesto z li¶ci rzodkiewki



Pesto z rukoli


Tarta porzeczkowo-agrestow...


Elbrus Talon - wyprawowe b...


Spaghetti z soczewic± w po...


Dlaczego ¶piwory syntetycz...


Cena Mleka czyli proces AI...


Wełna merino i produkty, k...


La Sportiva TXS GTX - wega...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.