| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | BASTA |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | AV Polska |
|
| |
Tofu smażone w panierce
|
Opis przygotowania:
Przepis jest banalnie prosty, potrzebujemy: - dwie kostki tofu naturalnego - dwie łyżki sosu sojowego - mąkę pszenną - bułkę tartą lub inną panierkę - pieprz kolorowy - olej do smażenia
Wykonanie: Każdą z kostek tofu przekrawamy wzdłuż na dwa plastry o grubości około 1,5 cm każdy (ewentualnie, każdy plaster kroimy jeszcze na pół, tak jak ja często robię). Plastry tofu, z obu stron, smarujemy porządnie sosem sojowym, pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem, posypujemy delikatnie mąka przez drobne siteczko i obtaczamy w bułce tartej lub innej ulubionej panierce. Tak przygotowane tofu odstawiamy na około 30 min., następnie smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju.
Smacznego!
|
Galeria przepisu:
Autor: Łukasz dodano dnia: 20.05.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Gofry ziemniaczane z pesto...
| Cena Mleka czyli proces AI...
| ''Bigos'' z cukinii lub ka...
| Hummus klasyczny
| Zimowa sałatka z kalarepy
| Pesto z liści rzodkiewki
| ''Gyros'' z bakłażana
| Wiosenna odsłona Czerwonej...
| Pesto z rukoli
| Deuter Aircontact 60+15 - ...
| Zielona surówka czerwcowa
|
| | |