| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | PETA |
 | | AV Polska |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
|
| |
Tofu smażone w panierce
|
Opis przygotowania:
Przepis jest banalnie prosty, potrzebujemy:
- 2 kostki tofu naturalnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- mąkę pszenną
- bułkę tartą lub inną panierkę
- pieprz kolorowy
- olej do smażenia
Wykonanie:
Każdą z kostek tofu przekrawamy wzdłuż na dwa plastry o grubości około 1,5 cm każdy (ewentualnie, każdy plaster kroimy jeszcze na pół, tak jak ja często robię). Plastry tofu, z obu stron, smarujemy porządnie sosem sojowym, pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem, posypujemy delikatnie mąka przez drobne siteczko i obtaczamy w bułce tartej lub innej ulubionej panierce. Tak przygotowane tofu odstawiamy na około 30 min., następnie smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju.
Smacznego!
|
Galeria przepisu:
Autor: Łukasz dodano dnia: 20.05.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Gofry ziemniaczane z pesto...
| Bigos tradycyjny na wegani...
| Pieszo przez Bory Tucholsk...
| Pomidory na zimę - banalni...
| Sałatka z zielonych pomido...
| Makaron z wędzonym tofu, g...
| Omlet ciecierzycowy
| Zimowa sałatka z kalarepy
| Spaghetti z brązowej socze...
| Wiosenna odsłona czerwonej...
| Wielka Fatra - najdziksze ...
|
| | |