| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
 | | BASTA |
 | | AV Polska |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | FUNDACJA VIVA |
|
| |
Grillowany bakłażan z hummusem
|
Opis przygotowania:
Przepis na to danie jest banalnie prosty.
Potrzebujemy:
- jednego średniego bakłażana
- sos sojowy
- olej lub oliwa do pieczenia
- hummus ( www.naveganie.pl/przepis.php?cod=51125&zm=hummus_klasyczny )
- czarne oliwki
- orzechy włoskie
- kiełki lucerny
Przygotowanie:
Bakłażana myjemy, a następnie kroimy na krążki o grubości około 2 cm. Krążki bakłażana smarujemy pędzelkiem sosem sojowym z obu stron i odkładamy na bo na około 15- 20 min. Po tym czasie pieczemy je na grillu elektrycznym wysmarowanym olejem. Na upieczonego bakłażana nakładamy hummus, kładziemy po 3-4 oliwki na każdy krążek bakłażana, następnie całość posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi, a na sam wierzch układamy kiełki lucerny (lub jakieś inne).
Smacznego!
|
Czas przygotowania: 15-30 min.Porcja na: 3 osoby
|
|
Autor: Łukasz dodano dnia: 19.04.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Klasyczne pączki na wegani...
| Pesto z liści rzodkiewki
| Biegowy Trening Interwałow...
| Beskid Wyspowy i Gorce od ...
| Cena Mleka czyli proces AI...
| Zupa krem z dyni
| Pierogi z rzodkiewką i tof...
| Gofry ziemniaczane z pesto...
| Wełna merino i produkty, k...
| Omlet ciecierzycowy
| Deuter Aircontact 60+15 - ...
|
| | |