| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | PETA |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | BASTA |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
|
| |
Omlet ciecierzycowy
|
Na zdjęciu widoczna jest wersja omletu ze szczypiorkiem i dodatkami, natomiast poniżej podany jest przepis w wersji podstawowej.
|
Opis przygotowania:
Składniki:
- 200 g mąki z ciecierzycy
- 2 szklanki mleka roślinnego
- około 1 łyżeczki soli Kala Namak
Mąkę z ciecierzycy dokładnie mieszamy z mlekiem roślinnym i solą Kala Namak (jeśli taką posiadamy, bo nadaje ona smak i zapach przypominające jajka - jeśli nie posiadamy to zwykła sól, w wersji na słodko oczywiście dosładzamy) Następnie odstawiamy mieszankę na 20 min, po tym czasie dodajemy dowolne dodatki i smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju.
Smacznego!
|
Czas przygotowania: 15-30 min.Porcja na: 4 osoby
|
|
Autor: Łukasz dodano dnia: 11.02.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Elbrus Talon - wyprawowe b...
| Jaki namiot kupić i jak do...
| Makaron z wędzonym tofu, g...
| Pesto z liści rzodkiewki
| Fasolka po bretońsku na we...
| Bezsernik cytrynowy z jago...
| Grillowany bakłażan z humm...
| Duszona kasza jaglana z bo...
| 2 października - Światowy ...
| Wegański ''Gyros'' z bakła...
| Dlaczego śpiwory syntetycz...
|
| | |