| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | BASTA |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | AV Polska |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | PETA |
|
| |
Omlet ciecierzycowy
|
Na zdjęciu widoczna jest wersja omletu ze szczypiorkiem i dodatkami, natomiast poniżej podany jest przepis w wersji podstawowej.
|
Opis przygotowania:
Składniki:
- mąka z ciecierzycy 200 g
- dwie szklanki mleka roślinnego
- około łyżeczki soli Kala Namak
Mąkę z ciecierzycy dokładnie mieszamy z mlekiem roślinnym i solą Kala Namak (jeśli taką posiadamy, bo nadaje ona smak i zapach przypominające jajka - jeśli nie posiadamy to zwykła sól, w wersji na słodko oczywiście dosładzamy) Następnie odstawiamy mieszankę na 20 min, po tym czasie dodajemy dowolne dodatki i smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju.
Smacznego!
|
Czas przygotowania: 15-30 min.Porcja na: 4 osoby
|
|
Autor: Łukasz dodano dnia: 11.02.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Namiot Fjord Nansen Rekvik...
| Zupa krem z dyni
| Elbrus Talon - wyprawowe b...
| Gulasz z żółciaka siarkowe...
| ''Bigos'' z cukinii lub ka...
| Deuter Aircontact 60+15 - ...
| Wielka Fatra najdziksze sł...
| Sos pomidorowo-warzywny ''...
| Klasyczne pączki na wegani...
| Dlaczego śpiwory syntetycz...
| Roślinne klopsy a'la z Ike...
|
| | |