| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
 | | BASTA |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | PETA |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | AV Polska |
|
| |
Żurek wegański
|
Opis przygotowania:
Składniki:
- 500 ml żurku - zakwas z butelki
- 5 szt. ziemniaków
- 1 marchew
- 1 kostka tofu wędzonego
- 1 cebula
- 3 ząbki czosneku
- 5 g chrzan tartego
- majeranek suszony
- pieprz kolorowy świeżo mielony
- sól
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 2 łyżeczki mąki pszennej
- 1/3 szklanki olej słonecznikowego
Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić. Do garnka wlać wodę, osolić, dodać ziele angielskie i liść laurowy i ugotować w niej ziemniaki i marchewkę. Cebule i czosnek drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Tofu pokroić w drobną kostkę i również podsmażyć na patelni. Podsmażoną cebulę, czosnek i tofu dodać do gotującej się zupy. Dodać żurek z butelki, zaciągnąć mąką, doprawić do smaku przyprawami i chrzanem. Gotować jeszcze chwilę, aż ziemniaki i marchewka będą miękkie.
Smacznego!
|
Czas przygotowania: 15-30 min.Porcja na: 6 osób
|
Kategorie do których dodano przepis:
ZUPY
|
|
Autor: Kasia dodano dnia: 07.03.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | 2 października - Światowy ...
| Maliny prosto z krzaczków ...
| Deuter Aircontact 60+15 - ...
| Klasyczne pączki na wegani...
| Marchewka po Koreańsku na ...
| Połonina Borżawa jesienią
| Bezsernik cytrynowy z jago...
| Tarta porzeczkowo-agrestow...
| Sałatka z zielonych pomido...
| Żurek wegański
| Zupa krem z dyni
|
| | |