1.  Patronite
  2. JADŁO
  3. WYPRAWY
  4. BLOG
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                    
 
"Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
 POLECAMY:

ZIELONE KUJAWY
OTWARTE KLATKI
GRUPA BIWAKOWA
BASTA
AV Polska
FUNDACJA VIVA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
 
wpis w kategorii - Jadło
Makaron z wędzonym tofu, groszkiem i bakłażanem
Składniki:
- pół kostki wędzonego tofu
- jeden mały bakłażan
- 200 g zielonego mrożonego groszku (lub puszka groszku konserwowego)
- jedna średnia cebula
- 200 g makaronu (np. penne)
- olej do smażenia
- świeżo mielony pieprz i sól

Przygotowanie:

Tofu kroimy w kostkę lub paski. Cebulę kroimy w piórka. Bakłażana kroimy w podłużne plastry. Tofu razem z cebulą podsmażamy na patelni, wcześniej pieprząc i soląc do smaku. Bakłażana grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym, następnie kroimy plastry w cienkie paski i dodajemy do cebuli i tofu. Jeśli używamy groszku mrożonego, gotujemy go w lekko osolonej wodzie i dodajemy do reszty składników. Jeśli używamy groszku konserwowego, dodajemy go po odlaniu zalewy. Wszystko jeszcze przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, podlewamy lekko wodą i jeszcze chwilę razem prużymy.
Gotujemy makaron w osolonej wodzie i podajemy z wcześniej przygotowanym "sosem".

Teraz wcinamy!



Niestety, żeby zrobić fotkę gotowej potrawy, przypomniało mi się dopiero, kiedy już prawie nic nie zostało na talerzu 🤷😁.

Smacznego!
Galeria:
Kategorie do których dodano przepis:
DANIA GŁÓWNE | KOLACJE
Autor: Łukasz
dodano dnia 20.12.2021r.
(o godzinie: 18:10)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
 
  Popularność:
 
  PRZEPISY
PRZETWORY (7)

PRZEKĄSKI (7)

ZUPY (4)

DANIA GŁÓWNE (16)

DESERY (4)

ŚNIADANIA (4)

KOLACJE (9)

SAŁATKI (4)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze jadło
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (34)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (21)
Wspieraj na buy coffee.to
Dziękujemy za Twoje wsparcie!
  
Marynowane kabaczki na pół...


Marchewka po Koreańsku na ...


Makaron z wędzonym tofu, g...


Nasz pomysł na szczawiówkę...


Duszona kasza jaglana z bo...



Zupa krem z dyni


Cena Mleka czyli proces AI...


Namiot Fjord Nansen Rekvik...


Sos pomidorowo-warzywny ''...


Wielka Fatra najdziksze sł...


Połonina Borżawa jesienią


 
                    
© 2019-2024 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.