| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
| | ZIELONE KUJAWY |
| | OTWARTE KLATKI |
| | GRUPA BIWAKOWA |
| | BASTA |
| | AV Polska |
| | FUNDACJA VIVA |
| | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
|
| |
Makaron z wędzonym tofu, groszkiem i bakłażanem
|
Składniki:
- pół kostki wędzonego tofu
- jeden mały bakłażan
- 200 g zielonego mrożonego groszku (lub puszka groszku konserwowego)
- jedna średnia cebula
- 200 g makaronu (np. penne)
- olej do smażenia
- świeżo mielony pieprz i sól
Przygotowanie:
Tofu kroimy w kostkę lub paski. Cebulę kroimy w piórka. Bakłażana kroimy w podłużne plastry. Tofu razem z cebulą podsmażamy na patelni, wcześniej pieprząc i soląc do smaku. Bakłażana grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym, następnie kroimy plastry w cienkie paski i dodajemy do cebuli i tofu. Jeśli używamy groszku mrożonego, gotujemy go w lekko osolonej wodzie i dodajemy do reszty składników. Jeśli używamy groszku konserwowego, dodajemy go po odlaniu zalewy. Wszystko jeszcze przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, podlewamy lekko wodą i jeszcze chwilę razem prużymy.
Gotujemy makaron w osolonej wodzie i podajemy z wcześniej przygotowanym "sosem".
Teraz wcinamy!
Niestety, żeby zrobić fotkę gotowej potrawy, przypomniało mi się dopiero, kiedy już prawie nic nie zostało na talerzu 🤷😁.
Smacznego!
|
Galeria:
Autor: Łukasz dodano dnia 20.12.2021r. (o godzinie: 18:10)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
| | |
|
| |
|
|
|
|
Wspieraj na buy coffee.to
Dziękujemy za Twoje wsparcie!
|
|
|
|
|
| | | | | Marynowane kabaczki na pół...
| Marchewka po Koreańsku na ...
| Makaron z wędzonym tofu, g...
| Nasz pomysł na szczawiówkę...
| Duszona kasza jaglana z bo...
| Zupa krem z dyni
| Cena Mleka czyli proces AI...
| Namiot Fjord Nansen Rekvik...
| Sos pomidorowo-warzywny ''...
| Wielka Fatra najdziksze sł...
| Połonina Borżawa jesienią
|
| | |