1.  Patronite
  2. JADŁO
  3. WYPRAWY
  4. BLOG
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                    
 
"Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
 POLECAMY:

ZIELONE KUJAWY
OTWARTE KLATKI
GRUPA BIWAKOWA
BASTA
AV Polska
FUNDACJA VIVA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
 
Jadło - przepis
Pesto z liści rzodkiewki
Opis przygotowania:
Składniki:

- liście rzodkiewki z jednego pęczka
- słonecznik łuskany 100 g
- jeden ząbek czosnku
- dwie łyżki oleju lub oliwy
- pieprz
- sól

Przygotowanie:

Nasiona słonecznik namoczyć w wodzie przez kilka godzin, następnie odlać pozostałą wodę. Na koniec wszystkie składniki miksujemy razem w blenderze, na masę o ulubionej konsystencji.

Smacznego!
Przybliżone wartości odrzywcze
w jednej porcji potrawy w: g
(możesz zmienić porcję)

Watrość energetyczna 287 kcal (1201 kJ)
 Białko 8.2 g
 Tłuszcze 26 g
 Węglowodany 8.8 g
 Błonnik 3.9 g
 kwasy tłuszczowe nasycone 2.6 g
 cukry 1.1 g
Przybliżone wartości odrzywcze
w całej potrawie:
Watrość energetyczna 792 kcal (3314 kJ)
 Białko 22.6 g
 Tłuszcze 71.9 g
 Węglowodany 24.5 g
 Błonnik 10.7 g
 kwasy tłuszczowe nasycone 7.2 g
 cukry 3 g
Składniki użyte w przepisie:
Liście rzodkiewki  pęczek: 1
     [
użyto w 1 przepisie]
Nasiona słonecznika  100 g
     [
użyto w 2 przepisach]
Czosnek (świeży)  ząbek: 1
     [
użyto w 7 przepisach]
Olej słonecznikowy  łyżka: 2
     [
użyto w 8 przepisach]
Pieprz czarny  szczypta: 1
     [
użyto w 5 przepisach]
Sól  łyżeczka: 1/4
     [
użyto w 13 przepisach]
Kategorie do których dodano przepis:
PRZEKĄSKI
Autor: Łukasz
dodano dnia 22.04.2020r.
(o godzinie: 13:42)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
 
  Popularność:
 
  PRZEPISY
PRZETWORY (7)

PRZEKĄSKI (7)

ZUPY (4)

DANIA GŁÓWNE (16)

DESERY (4)

ŚNIADANIA (4)

KOLACJE (9)

SAŁATKI (4)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze jadło
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (34)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (21)
  

Pesto z rukoli


25 listopada - Dzień bez f...


La Sportiva TXS GTX - wega...


Tofu smażone w panierce



Zupa krem z dyni


Ładowarka rowerowa USB MD1...



Zupa dyniowa


Elbrus Talon - wyprawowe b...


Spaghetti z soczewicą w po...



Hummus klasyczny


Trening 5x5 - trenuj efekt...


 
                    
© 2019-2024 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.