| | | | | "Kiedy ludzie mówi± mi, ¿e kochaj± zwierzêta, a potem je krzywdz± lub zabijaj±, wtedy mówiê im: Cieszê siê, ¿e to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | PETA |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | AV Polska |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | BASTA |
|
| |
Spaghetti z br±zowej soczewicy
|
W sezonie u¿ywam bazylii ¶wie¿ej, poniewa¿ sos ze ¶wie¿± bazyli± jest bardziej aromatyczny.
|
Opis przygotowania:
Sk³adniki:
- 1 opakowanie makaronu spaghetti z pszenicy durum
- 1 puszka br±zowej soczewicy konserwowej
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 ¶rednia cebula
- 3 z±bki czosnku
- 5 ³y¿ek oleju rzepakowego
- 1 ³y¿eczka sosu Sambal
- 1 ³y¿eczka bazylii
- pieprz ¶wie¿o mielony
- sól
Pomidory zmiksowaæ w blenderze. Cebulê i czosnek drobno pokroiæ, podsma¿yæ na oleju, dodaæ ods±czon± soczewicê i zmiksowane pomidory. Przyprawiæ Sambalem, bazyli±, pieprzem i sol± do smaku.
Pru¿yæ ca³o¶æ jeszcze przez oko³o 10 min.
Makaron spaghetti ugotowaæ w osolonej wodzie, al dente i podawaæ z gor±cym sosem.
Smacznego!
|
Czas przygotowania: 15-30 min.Porcja na: 4 osoby
|
|
Autor: Kasia dodano dnia: 13.03.2020
Autor o¶wiadczy³, ¿e wpis nie zosta³ z nik±d skopiowany.
|
|
|
| Popularno¶æ: |
 | | |
|
| |
| | | | Inny pomys³ na szczawiówkê...
| Dlaczego ¶piwory syntetycz...
| Deuter Aircontact Pro 60+1...
| Marchewka po Koreañsku na ...
| Zupa dyniowa
| Ro¶linne klopsy a'la z Ike...
| We³na merino i produkty, k...
| Wrze¶niowa Czarnohora - Ho...
| Gofry ziemniaczane z pesto...
| Elbrus Talon - wyprawowe b...
| Na ukraiñskim Zakarpaciu -...
|
| | |