| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | PETA |
 | | BASTA |
 | | ZIELONE KUJAWY |
|
| |
Duszona kasza jaglana z botwinką
|
Aby pozbyć się goryczki, można przed gotowaniem przepłukać kaszę na sicie, pod bieżącą wodą.
|
Opis przygotowania:
Botwinkę myjemy i siekamy dość drobno. Kaszę jaglaną oraz posiekaną botwinkę gotujemy na bardzo wolnym ogniu, w osolonej wodzie pod przykryciem, do czasu, aż kasza będzie miękka. Jeśli cała woda się nie wygotowała, odlewamy jej pozostałość, aby kasza pozostała bez wody. Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy, pieprz i ewentualnie jeszcze dosalamy. Wszystko mieszamy i odstawiamy danie na jeszcze chwilę pod przykryciem, do przestygnięcia.
Botwina ma bardzo dużo witaminy A oraz K1. Oprócz tego zawiera witaminę D, E, C oraz witaminy z grupy B (B1, B2, PP, B6, i kwas foliowy). Obfituje w żelazo, magnez i potas. Ma też całkiem sporo wapnia, fosforu i sodu.✊
|
Czas przygotowania: 15-30 min.Porcja na: 2 osoby
|
|
Autor: Łukasz dodano dnia: 06.03.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Ketchup domowy
| Dlaczego śpiwory syntetycz...
| Pomidory na zimę - banalni...
| Cena Mleka czyli proces AI...
| Marchewka po Koreańsku na ...
| Ładowarka rowerowa USB MD1...
| Tarta porzeczkowo-agrestow...
| Deuter Aircontact 60+15 - ...
| Połonina Borżawa jesienią
| Namiot Fjord Nansen Rekvik...
| Maliny prosto z krzaczków ...
|
| | |