1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
FUNDACJA VIVA
OTWARTE KLATKI
BASTA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
PETA
OSTATNIE POKOLENIE
 
Składnik przepisów

 
Olej rzepakowy

 
Ten składnik użyto w 4 przepisach.
Wartości odżywcze składnika w porcji: ml  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 900 kcal (3766 kJ)
Białko 0 g
Tłuszcze 100 g
Węglowodany 0 g
Błonnik 0 g
Przeliczniki składnika:
łyżka to około: 10 ml
szklanka to około: 220 ml
Opis składnika:
Olej rzepakowy jest cennym źródłem składników odżywczych, w tym nienasyconych kwasów tłuszczowych, takich jak omega-3 i omega-6, a także witamin, w tym witaminy E i K. Zawiera również fitosterole, które pomagają obniżać poziom cholesterolu. Olej rzepakowy, zwłaszcza ten tłoczony na zimno, jest polecany do spożycia ze względu na swoje właściwości prozdrowotne, w tym pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy i metabolizm.
Ten składnik użyto w 4 przepisach:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Gofry ziemniaczane z pesto...


Makaron szpinakowy z tofu ...



Ketchup domowy



Pesto z rukoli


Omlet ciecierzycowy


Biegowy Trening Interwałow...


Na ukraińskim Zakarpaciu -...


Pasta pasztetowa z tofu


Marchewka po Koreańsku na ...


Tofu smażone w panierce


Wiosenna odsłona czerwonej...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.