1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
FUNDACJA VIVA
OSTATNIE POKOLENIE
GRUPA BIWAKOWA
OTWARTE KLATKI
ZIELONE KUJAWY
PETA
 
Składnik przepisów

 
Galaretka cytrynowa roślinna (agarowa)

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 369 kcal (1544 kJ)
Białko 0.5 g
Tłuszcze 0.1 g
Węglowodany 90 g
Błonnik 3.3 g
Przeliczniki składnika:
opakowanie to około: 40 g
Opis składnika:
Galaretka agarowa, wytwarzana z agaru pozyskiwanego z wodorostów, ma wiele korzystnych właściwości. Jest wegańskim zamiennikiem żelatyny, charakteryzuje się właściwościami żelującymi, a także wysoką zawartością błonnika. Ponadto, agar zawiera witaminy (K, E, B) i minerały (wapń, magnez, żelazo, potas, fosfor, kwas foliowy, jod).
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Na ukraińskim Zakarpaciu -...


Tofu smażone w panierce


Pasta pasztetowa z tofu


Namiot Fjord Nansen Rekvik...


Trening FBW 5x5 - trenuj e...



Zupa krem z dyni


Marynowane kabaczki na pół...



Pesto z rukoli


Gulasz z żółciaka siarkowe...


Pieszo przez Bory Tucholsk...


Wiosenna odsłona czerwonej...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.