1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
AV Polska
OSTATNIE POKOLENIE
GRUPA BIWAKOWA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
ZIELONE KUJAWY
FUNDACJA VIVA
 
Składnik przepisów

 
Sos sojowy

 
Ten składnik użyto w 6 przepisach.
Wartości odżywcze składnika w porcji: ml  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 27 kcal (113 kJ)
Białko 3.8 g
Tłuszcze 0.1 g
Węglowodany 2.7 g
Błonnik 0.8 g
Przeliczniki składnika:
łyżeczka to około: 5 ml
łyżka to około: 10 ml
szklanka to około: 250 ml
Opis składnika:
Sos sojowy jest popularnym dodatkiem do potraw, cenionym za swój charakterystyczny słony smak i bogactwo składników odżywczych. Zawiera m.in. białko roślinne, witaminy z grupy B, minerały (żelazo, cynk, magnez, mangan) oraz antyoksydanty. Może wspierać trawienie, wzmacniać odporność i korzystnie wpływać na pracę mózgu. Jednak, ze względu na wysoką zawartość sodu, należy spożywać go z umiarem.
Ten składnik użyto w 6 przepisach:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Makaron szpinakowy z tofu ...



Żurek wegański


Makaron z wędzonym tofu, g...


Wielka Fatra - najdziksze ...


Zimowa sałatka z kalarepy


Tarta porzeczkowo-agrestow...



Hummus klasyczny


Domowa pizza wegańska na z...


Wiosenna odsłona czerwonej...


Wegański ''Gyros'' z bakła...


Bezsernik cytrynowy z jago...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.