1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
OTWARTE KLATKI
BASTA
AV Polska
FUNDACJA VIVA
ZIELONE KUJAWY
 
Składnik przepisów

 
Liście rzodkiewki

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 23 kcal (96 kJ)
Białko 1.2 g
Tłuszcze 0.8 g
Węglowodany 2.5 g
Błonnik 2 g
Przeliczniki składnika:
pęczek to około: 100 g
Opis składnika:
Liście rzodkiewki, często odrzucane jako odpad, w rzeczywistości są bogate w wartości odżywcze i wykazują wiele właściwości prozdrowotnych. Są bogate w witaminę C (nawet więcej niż cytryna), witaminy z grupy B, witaminę E, PP, a także minerały takie jak żelazo, wapń, potas i fosfor.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
La Sportiva TXS GTX - wega...


Marchewka po Koreańsku na ...



Pesto z rukoli


Ładowarka rowerowa USB MD1...


Klasyczne pączki na wegani...


Wiosenna odsłona czerwonej...


Pasta pasztetowa z tofu



Hummus klasyczny


Wrześniowa Czarnohora - Ho...


Sos pomidorowo-warzywny ''...


Marynowane kabaczki na pół...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.