| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | BASTA |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | AV Polska |
 | | FUNDACJA VIVA |
|
| |
Ocet |
Ten składnik użyto w 3 przepisach.
|
Przeliczniki składnika:
łyżeczka to około: 3 głyżka to około: 6 gszklanka to około: 250 g
Opis składnika:
Ocet spirytusowy, wodny roztwór kwasu octowego, charakteryzuje się silnym, kwaśnym smakiem i zapachem, dzięki czemu jest powszechnie stosowany w kuchni do zakwaszania potraw.
Stosowany jest również jako środek konserwujący, ponieważ skutecznie hamuje rozwój bakterii i grzybów, przedłużając trwałość przetworów.
Może pomóc również zachować jędrność i chrupkość warzyw w sałatkach.
|
|
|
| |
| | | | Omlet ciecierzycowy
| Zupa dyniowa
| Pesto z liści rzodkiewki
| Wegański ''Gyros'' z bakła...
| Marynowane kabaczki na pół...
| Gulasz z żółciaka siarkowe...
| Ketchup domowy
| Tarta porzeczkowo-agrestow...
| Deuter Aircontact Pro 60+1...
| Duszona kasza jaglana z bo...
| Bigos tradycyjny na wegani...
|
| | |