| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | BASTA |
 | | PETA |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | AV Polska |
|
| |
Marynowane kabaczki na półsłodko
|
Do marynowania kabaczków w ten sposób wybieramy małe sztuki takie, aby plastry kabaczków w całości mieściły nam się do słoików.
Składniki:
- małe kabaczki (może też być młoda cukinia, też świetnie smakuje przygotowana z tego przepisu)
- cebula
- cały suszony kardamon
- goździki
- biała gorczyca
- ocet
- cukier
- sól
- woda
Przygotowanie:
Młode kabaczki, takie które mają jeszcze miękkie nasiona, myjemy i kroimy w plastry o grubości 1 - 1,5 cm. Cebule również kroimy w plastry o grubości około 0,5 cm.
Z trzech szklanek wody, jednej szklanki octu, jednej szklanki cukry i jednej łyżki soli, przygotowujemy zalewę, zagotowując wszystkie te składniki razem.
Do każdego słoika na dno wkładamy 1 - 2 plastry cebuli, w zależności od wielkości cebuli, następnie cały słoik napełniamy plastrami kabaczka, wsypujemy pół łyżeczki białej gorczycy i dodajemy po 4 - 5 szt. goździków i całych owoców kardamonu. Tak wypełnione słoiki zalewamy zalewą octową, po same krawędzie, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy przez około 20 min.
Smacznego!
|
Autor: Łukasz dodano dnia: 10.10.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Roślinne klopsy a'la z Ike...
| Marynowane grillowane kaba...
| Grillowany bakłażan z humm...
| Beskid Wyspowy i Gorce - o...
| Duszona kasza jaglana z bo...
| Wegański ''Bigos'' z cukin...
| Domowa pizza wegańska na z...
| Pesto z rukoli
| 2 października - Światowy ...
| Bigos tradycyjny na wegani...
| Wegański ''Gyros'' z bakła...
|
| | |