| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
| | ZIELONE KUJAWY |
| | OTWARTE KLATKI |
| | GRUPA BIWAKOWA |
| | BASTA |
| | AV Polska |
| | FUNDACJA VIVA |
| | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
|
| |
Marynowane kabaczki na półsłodko
|
Do marynowania kabaczków w ten sposób wybieramy małe sztuki takie, aby plastry kabaczków w całości mieściły nam się do słoików.
Składniki:
- małe kabaczki (może też być młoda cukinia, też świetnie smakuje przygotowana z tego przepisu)
- cebula
- cały suszony kardamon
- goździki
- biała gorczyca
- ocet
- cukier
- sól
- woda
Przygotowanie:
Młode kabaczki, takie które mają jeszcze miękkie nasiona, myjemy i kroimy w plastry o grubości 1 - 1,5 cm. Cebule również kroimy w plastry o grubości około 0,5 cm.
Z trzech szklanek wody, jednej szklanki octu, jednej szklanki cukry i jednej łyżki soli, przygotowujemy zalewę, zagotowując wszystkie te składniki razem.
Do każdego słoika na dno wkładamy 1 - 2 plastry cebuli, w zależności od wielkości cebuli, następnie cały słoik napełniamy plastrami kabaczka, wsypujemy pół łyżeczki białej gorczycy i dodajemy po 4 - 5 szt. goździków i całych owoców kardamonu. Tak wypełnione słoiki zalewamy zalewą octową, po same krawędzie, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy przez około 20 min.
Smacznego!
|
Autor: Łukasz dodano dnia 10.10.2020r. (o godzinie: 19:48)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
| | |
|
| |
| | | | Wielka Fatra najdziksze sł...
| Grillowany bakłażan z humm...
| Nasz pomysł na szczawiówkę...
| Deuter Aircontact 60+15 - ...
| Domowa pizza na zakwasie
| Fasolka po bretońsku na we...
| Gofry ziemniaczane z pesto...
| Coleman Cobra 2 - namiot s...
| Zielona surówka czerwcowa
| Ketchup domowy
| Kwietniowa Połonina Piskon...
|
| | |