| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | AV Polska |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | BASTA |
|
| |
Omlet ciecierzycowy
|
Na zdjęciu widoczna jest wersja omletu ze szczypiorkiem i dodatkami, natomiast poniżej podany jest przepis w wersji podstawowej.
|
Opis przygotowania:
Składniki:
- 200 g mąki z ciecierzycy
- 2 szklanki mleka roślinnego
- około 1 łyżeczki soli Kala Namak
Mąkę z ciecierzycy dokładnie mieszamy z mlekiem roślinnym i solą Kala Namak (jeśli taką posiadamy, bo nadaje ona smak i zapach przypominające jajka - jeśli nie posiadamy to zwykła sól, w wersji na słodko oczywiście dosładzamy) Następnie odstawiamy mieszankę na 20 min, po tym czasie dodajemy dowolne dodatki i smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju.
Smacznego!
|
Czas przygotowania: 15-30 min.Porcja na: 4 osoby
|
|
Autor: Łukasz dodano dnia: 11.02.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Pasta pasztetowa z tofu
| Fasolka po bretońsku na we...
| Tarta porzeczkowo-agrestow...
| Rockland Poncho Storm - re...
| Wełna merino i produkty, k...
| Gorganica, czyli Gorgany o...
| Bezkresne połoniny na późn...
| 2 października - Światowy ...
| Zupa krem z dyni
| Ketchup domowy
| Bigos tradycyjny na wegani...
|
| | |