| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
| | ZIELONE KUJAWY |
| | OTWARTE KLATKI |
| | GRUPA BIWAKOWA |
| | BASTA |
| | AV Polska |
| | FUNDACJA VIVA |
| | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
|
| |
Omlet ciecierzycowy
|
Na zdjęciu widoczna jest wersja omletu ze szczypiorkiem i dodatkami, natomiast poniżej podany jest przepis w wersji podstawowej.
|
Opis przygotowania:
Składniki:
- mąka z ciecierzycy 200 g
- dwie szklanki mleka roślinnego
- około łyżeczki soli Kala Namak
Mąkę z ciecierzycy dokładnie mieszamy z mlekiem roślinnym i solą Kala Namak (jeśli taką posiadamy, bo nadaje ona smak i zapach przypominające jajka - jeśli nie posiadamy to zwykła sól, w wersji na słodko oczywiście dosładzamy) Następnie odstawiamy mieszankę na 20 min, po tym czasie dodajemy dowolne dodatki i smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju.
Smacznego!
|
Czas przygotowania: 15-30 min.Porcja na: 4 osoby
|
|
Autor: Łukasz dodano dnia 11.02.2020r. (o godzinie: 13:42)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
| | |
|
| |
| | | | Zupa krem z dyni
| Fasolka po bretońsku na we...
| Wrześniowa Czarnohora
| Biegowy Trening Interwałow...
| Ładowarka rowerowa USB MD1...
| 2 października - Światowy ...
| Pomidory na zimę - banalni...
| Omlet ciecierzycowy
| Ketchup domowy
| Połonina Borżawa jesienią
| Marynowane grillowane kaba...
|
| | |