| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
 | | BASTA |
 | | AV Polska |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | PETA |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | FUNDACJA VIVA |
|
| |
Tofu smażone w panierce
|
Opis przygotowania:
Przepis jest banalnie prosty, potrzebujemy: - dwie kostki tofu naturalnego - dwie łyżki sosu sojowego - mąkę pszenną - bułkę tartą lub inną panierkę - pieprz kolorowy - olej do smażenia
Wykonanie: Każdą z kostek tofu przekrawamy wzdłuż na dwa plastry o grubości około 1,5 cm każdy (ewentualnie, każdy plaster kroimy jeszcze na pół, tak jak ja często robię). Plastry tofu, z obu stron, smarujemy porządnie sosem sojowym, pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem, posypujemy delikatnie mąka przez drobne siteczko i obtaczamy w bułce tartej lub innej ulubionej panierce. Tak przygotowane tofu odstawiamy na około 30 min., następnie smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju.
Smacznego!
|
Galeria przepisu:
Autor: Łukasz dodano dnia: 20.05.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Ładowarka rowerowa USB MD1...
| Klasyczne pączki na wegani...
| Wielka Fatra najdziksze sł...
| Ketchup domowy
| Coleman Cobra 2 - namiot s...
| Beskid Wyspowy i Gorce od ...
| Gulasz z żółciaka siarkowe...
| Na późnoletnim Świdowcu
| Cena Mleka czyli proces AI...
| Marynowane grillowane kaba...
| Gofry ziemniaczane z pesto...
|
| | |