| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
| | ZIELONE KUJAWY |
| | OTWARTE KLATKI |
| | GRUPA BIWAKOWA |
| | BASTA |
| | AV Polska |
| | FUNDACJA VIVA |
| | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
|
| |
Tofu smażone w panierce
|
Opis przygotowania:
Przepis jest banalnie prosty, potrzebujemy: - dwie kostki tofu naturalnego - dwie łyżki sosu sojowego - mąkę pszenną - bułkę tartą lub inną panierkę - pieprz kolorowy - olej do smażenia
Wykonanie: Każdą z kostek tofu przekrawamy wzdłuż na dwa plastry o grubości około 1,5 cm każdy (ewentualnie, każdy plaster kroimy jeszcze na pół, tak jak ja często robię). Plastry tofu, z obu stron, smarujemy porządnie sosem sojowym, pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem, posypujemy delikatnie mąka przez drobne siteczko i obtaczamy w bułce tartej lub innej ulubionej panierce. Tak przygotowane tofu odstawiamy na około 30 min., następnie smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju.
Smacznego!
|
Galeria przepisu:
Autor: Łukasz dodano dnia 20.05.2020r. (o godzinie: 23:52)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
| | |
|
| |
| | | | Dlaczego śpiwory syntetycz...
| Gulasz z żółciaka siarkowe...
| Spaghetti z soczewicą w po...
| Zupa dyniowa
| Roślinne klopsy a'la z Ike...
| Gofry ziemniaczane z pesto...
| Omlet ciecierzycowy
| Beskid Wyspowy i Gorce od ...
| Ketchup domowy
| Wielka Fatra najdziksze sł...
| Tofu smażone w panierce
|
| | |