1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
OTWARTE KLATKI
GRUPA BIWAKOWA
FUNDACJA VIVA
OSTATNIE POKOLENIE
AV Polska
 
STrawa - przepis
Pesto z liści rzodkiewki
Opis przygotowania:
Składniki:

- 1 pęczek liści rzodkiewki
- 100 g słonecznika łuskanego
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju lub oliwy
- pieprz
- sól

Przygotowanie:

Nasiona słonecznik namoczyć w wodzie przez kilka godzin, następnie odlać pozostałą wodę. Na koniec wszystkie składniki miksujemy razem w blenderze, na masę o ulubionej konsystencji.

Smacznego!
Przybliżone wartości odżywcze
w jednej porcji potrawy: g
(możesz zmienić porcję do przeliczenia)

Watrość energetyczna 287 kcal (1201 kJ)
 Białko 8.2 g
 Tłuszcze 26 g
 Węglowodany 8.8 g
 Błonnik 4 g
Przybliżone wartości odżywcze
w całym przepisie:
Watrość energetyczna 792 kcal (3314 kJ)
 Białko 22.6 g
 Tłuszcze 71.9 g
 Węglowodany 24.5 g
 Błonnik 10.9 g
Składniki użyte w przepisie:
Liście rzodkiewki  pęczek: 1
     [
użyto w 1 przepisie]
Nasiona słonecznika  100 g
     [
użyto w 2 przepisach]
Czosnek (świeży)  ząbek: 1
     [
użyto w 7 przepisach]
Olej słonecznikowy  łyżka: 2
     [
użyto w 10 przepisach]
Pieprz czarny (mielony)  szczypta: 1
     [
użyto w 7 przepisach]
Sól  łyżeczka: 1/4
     [
użyto w 16 przepisach]
Kategorie do których dodano przepis:
PRZEKĄSKI
Autor: Łukasz
dodano dnia: 22.04.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
 
  Popularność:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Marchewka po Koreańsku na ...


Trening FBW 5x5 - trenuj e...


Biegowy Trening Interwałow...


Grillowany bakłażan z humm...


Pesto z liści rzodkiewki


Bezsernik cytrynowy z jago...


Deuter Aircontact Pro 60+1...


Pierogi z tofu i rzodkiewk...


Namiot Fjord Nansen Rekvik...



Żurek wegański


Zielona surówka czerwcowa


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.