| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | AV Polska |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | BASTA |
|
| |
Pieprz kolorowy (mielony) |
Ten składnik użyto w 8 przepisach.
|
Przeliczniki składnika:
szczypta to około: 1 głyżeczka to około: 2 głyżka to około: 4 g
Opis składnika:
Pieprz charakteryzuje się intensywnym, ostrym smakiem i aromatem, który dodaje potrawom wyrazistości. Jest wszechstronny w kuchni, pasuje do sosów, zup i przetworów.
Zawiera piperynę, która nadaje mu ostrość i ma właściwości wspomagające trawienie. Może również pomóc w wydzielaniu soków żołądkowych, rozkurczaniu mięśni i poprawia wchłanianie witamin z grupy B.
|
|
|
| |
| | | | Omlet ciecierzycowy
| Inny pomysł na szczawiówkę...
| Ładowarka rowerowa USB MD1...
| Grillowany bakłażan z humm...
| Marynowane grillowane kaba...
| Marynowane kabaczki na pół...
| Gofry ziemniaczane z pesto...
| Zupa dyniowa
| Bezkresne połoniny na późn...
| Pieszo przez Bory Tucholsk...
| Zupa krem z dyni
|
| | |