1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
OSTATNIE POKOLENIE
BASTA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
ZIELONE KUJAWY
PETA
GRUPA BIWAKOWA
 
Składnik przepisów

 
Tofu miękkie (Polsoja)

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 84 kcal (351 kJ)
Białko 8.6 g
Tłuszcze 5 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 2.1 g
Przeliczniki składnika:
kostka to około: 400 g
Opis składnika:
Produkt sojowy. Wysoka zawartość białka.

Tofu, to produkt o wielu cennych właściwościach odżywczych. Jest bogatym źródłem białka roślinnego, co czyni go popularnym składnikiem w diecie wegetariańskiej i wegańskiej, a także dla osób poszukujących alternatyw dla białka zwierzęcego. Tofu dostarcza również wielu witamin i minerałów, takich jak wapń, żelazo, magnez, potas oraz witaminy z grupy B i witaminę E. Ponadto, tofu jest niskokaloryczne i zawiera zdrowe tłuszcze nienasycone, co korzystnie wpływa na zdrowie serca.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Deuter Aircontact Pro 60+1...



Pesto z rukoli


Zielona surówka czerwcowa


Spaghetti z brązowej socze...


Pesto z liści rzodkiewki


Zimowa sałatka z kalarepy


Namiot Fjord Nansen Rekvik...


Duszona kasza jaglana z bo...


La Sportiva TXS GTX - wega...


Wełna merino i produkty, k...


Bezkresne połoniny na późn...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.