1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
GRUPA BIWAKOWA
OSTATNIE POKOLENIE
FUNDACJA VIVA
AV Polska
PETA
ZIELONE KUJAWY
 
Składnik przepisów

 
Mąka orkiszowa

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 349 kcal (1460 kJ)
Białko 16 g
Tłuszcze 2.7 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 9 g
Przeliczniki składnika:
łyżka to około: 15 g
szklanka to około: 130 g
Opis składnika:
Mąka orkiszowa jest ceniona za swoje liczne właściwości zdrowotne. Zawiera więcej białka, błonnika, witamin i składników mineralnych niż zwykła mąka pszenna, co sprawia, że jest uważana za zdrowszy zamiennik. Mąka orkiszowa wspomaga trawienie, reguluje poziom cukru i cholesterolu we krwi, wzmacnia układ odpornościowy i krwionośny, a także poprawia samopoczucie i dodaje energii.
Wbrew krążącym mylnym opiniom, mąka orkiszowa zawiera glutem.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Marchewka po Koreańsku na ...


Ładowarka rowerowa USB MD1...


Inny pomysł na szczawiówkę...


Cena Mleka, czyli proces A...


Domowa pizza wegańska na z...



Zupa krem z dyni


Tofu smażone w panierce


Wegański ''Bigos'' z cukin...


Namiot Lanshan 2 Plus, czy...


2 października - Światowy ...


Gofry ziemniaczane z pesto...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.