1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
AV Polska
OTWARTE KLATKI
PETA
BASTA
ZIELONE KUJAWY
FUNDACJA VIVA
 
Składnik przepisów

 
Sól Kala Namak

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 0 kcal (0 kJ)
Białko 0 g
Tłuszcze 0 g
Węglowodany 0 g
Błonnik 0 g
Przeliczniki składnika:
szczypta to około: 1 g
łyżeczka to około: 6 g
łyżka to około: 12 g
Opis składnika:
Sól Kala Namak, znana również jako czarna sól himalajska, to przyprawa o charakterystycznym smaku i zapachu, który przypomina jajko, szczególnie po dodaniu do potraw. Posiada również właściwości detoksykacyjne i przeciwbakteryjne. Może być stosowana w kuchni, szczególnie w daniach wegetariańskich i wegańskich, a także do kąpieli i pielęgnacji skóry.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Makaron szpinakowy z tofu ...


Pierogi z tofu i rzodkiewk...


Bezsernik cytrynowy z jago...


2 października - Światowy ...


Duszona kasza jaglana z bo...



Żurek wegański


Bezkresne połoniny na późn...


Omlet ciecierzycowy


Marynowane kabaczki na pół...


Cena Mleka, czyli proces A...


Gulasz z żółciaka siarkowe...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.