1.  Patronite
  2. JADŁO
  3. WYPRAWY
  4. BLOG
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                    
 
"Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
 POLECAMY:

ZIELONE KUJAWY
OTWARTE KLATKI
GRUPA BIWAKOWA
BASTA
AV Polska
FUNDACJA VIVA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
 
Składnik przepisów

 
Sól Kala Namak

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odrzywcze w   g (zmień porcję) składnika:
Watrość energetyczna 100 kcal (418 kJ)
Białko 0 g
Tłuszcze 0 g
Węglowodany 0 g
Błonnik 0 g
kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
cukry 0 g
Przeliczniki składnika:
szczypta to około: 1 g
łyżeczka to około: 6 g
łyżka to około: 12 g
Opis składnika:
Sól Kala Namak (czarna sól), wydobywana jest m.in. w Pakistanie, Indiach i Bangladeszu.
Można ją często spotkać w kuchni wegan ze względu na jej smak przypominający jajko.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
PRZETWORY (7)

PRZEKĄSKI (7)

ZUPY (4)

DANIA GŁÓWNE (16)

DESERY (4)

ŚNIADANIA (4)

KOLACJE (9)

SAŁATKI (4)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze jadło
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (34)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (21)
  
Na późnoletnim Świdowcu


Wrześniowa Czarnohora


Klasyczne pączki na wegani...


Wiosenna odsłona Czerwonej...


Fasolka po bretońsku na we...


Spaghetti z soczewicą w po...


Rockland Poncho Storm - re...



Pesto z rukoli


Gofry ziemniaczane z pesto...


Elbrus Talon - wyprawowe b...


Marchewka po Koreańsku na ...


 
                    
© 2019-2024 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.