1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
BASTA
PETA
GRUPA BIWAKOWA
FUNDACJA VIVA
AV Polska
ZIELONE KUJAWY
 
Składnik przepisów

 
Orzechy włoskie (łuskane)

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 654 kcal (2736 kJ)
Białko 16 g
Tłuszcze 65 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 6.5 g
Przeliczniki składnika:
garść to około: 30 g
Opis składnika:
Orzechy włoskie są bogate w składniki odżywcze i oferują szereg korzyści zdrowotnych. Są dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 co pomaga obniżać poziom cholesterolu LDL (tzw. "zły" cholesterol) i zmniejszać ryzyko chorób sercowo-naczyniowych. Dostarczają również antyoksydantów, witamin z grupy B i minerałów (takich jak wapń, magnez i fosfor), co przyczynia się do poprawy zdrowia serca, mózgu i ogólnego samopoczucia.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Omlet ciecierzycowy


Namiot Fjord Nansen Rekvik...


Ładowarka rowerowa USB MD1...


Biegowy Trening Interwałow...


Spaghetti z brązowej socze...


Wełna merino i produkty, k...


Deuter Aircontact Pro 60+1...


Marynowane grillowane kaba...



Pesto z rukoli


Pomidory na zimę - banalni...


Roślinne klopsy a'la z Ike...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.