1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
OSTATNIE POKOLENIE
FUNDACJA VIVA
OTWARTE KLATKI
GRUPA BIWAKOWA
PETA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
 
Składnik przepisów

 
Bakłażan

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 24 kcal (100 kJ)
Białko 1 g
Tłuszcze 0.2 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 3.3 g
Przeliczniki składnika:
sztuka średnia to około: 500 g
Opis składnika:
Bakłażan, znany również jako oberżyna, to warzywo o wielu właściwościach zdrowotnych. Jest niskokaloryczny, bogaty w błonnik, witaminy (witamin z grupy B, witaminę C, K) i minerały (potas, wapń, magnez i mangan. ). Zawiera także przeciwutleniacze, takie jak antocyjany (szczególnie w fioletowej skórce), które chronią komórki przed uszkodzeniem i inne korzystne związki.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Deuter Aircontact Pro 60+1...


Gorganica, czyli Gorgany o...



Ketchup domowy


Sałatka z zielonych pomido...


Marchewka po Koreańsku na ...



Pesto z rukoli


Wrześniowa Czarnohora - Ho...


La Sportiva TXS GTX - wega...


Roślinne klopsy a'la z Ike...


Rockland Poncho Storm - re...


Sos pomidorowo-warzywny ''...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.