| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | AV Polska |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | BASTA |
|
| |
Dynia Hokkaido |
Ten składnik użyto w 2 przepisach.
|
Przeliczniki składnika:
sztuka mała to około: 1000 gsztuka średnia to około: 1500 gsztuka duża to około: 2000 g
Opis składnika:
Dynia Hokkaido jest ceniona za swoje liczne właściwości odżywcze i zdrowotne. Jest bogata w witaminy A, C, E i witaminy z grupy B, a także w minerały takie jak potas, magnez, fosfor, żelazo i wapń. Dzięki zawartości beta-karotenu, który organizm przekształca w witaminę A, dynia Hokkaido wspiera wzrok i układ odpornościowy. Jest również dobrym źródłem błonnika, co korzystnie wpływa na trawienie i perystaltykę jelit. Dodatkowo, dynia ta wykazuje działanie moczopędne i odtruwające, wspomagając pracę nerek i wątroby.
|
|
|
| |
| | | | Wegański ''Gyros'' z bakła...
| Klasyczne pączki na wegani...
| Grillowany bakłażan z humm...
| Pieszo przez Bory Tucholsk...
| Namiot Fjord Nansen Rekvik...
| Hummus klasyczny
| Fasolka po bretońsku na we...
| La Sportiva TXS GTX - wega...
| Roślinne klopsy a'la z Ike...
| Deuter Aircontact Pro 60+1...
| Jaki namiot kupić i jak do...
|
| | |