1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
AV Polska
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
ZIELONE KUJAWY
GRUPA BIWAKOWA
OSTATNIE POKOLENIE
BASTA
 
Składnik przepisów

 
Dynia Hokkaido

 
Ten składnik użyto w 2 przepisach.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 37 kcal (155 kJ)
Białko 2 g
Tłuszcze 0.2 g
Węglowodany 8.8 g
Błonnik 1.6 g
Przeliczniki składnika:
sztuka mała to około: 1000 g
sztuka średnia to około: 1500 g
sztuka duża to około: 2000 g
Opis składnika:
Dynia Hokkaido jest ceniona za swoje liczne właściwości odżywcze i zdrowotne. Jest bogata w witaminy A, C, E i witaminy z grupy B, a także w minerały takie jak potas, magnez, fosfor, żelazo i wapń. Dzięki zawartości beta-karotenu, który organizm przekształca w witaminę A, dynia Hokkaido wspiera wzrok i układ odpornościowy. Jest również dobrym źródłem błonnika, co korzystnie wpływa na trawienie i perystaltykę jelit. Dodatkowo, dynia ta wykazuje działanie moczopędne i odtruwające, wspomagając pracę nerek i wątroby.
Ten składnik użyto w 2 przepisach:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Wegański ''Gyros'' z bakła...


Klasyczne pączki na wegani...


Grillowany bakłażan z humm...


Pieszo przez Bory Tucholsk...


Namiot Fjord Nansen Rekvik...



Hummus klasyczny


Fasolka po bretońsku na we...


La Sportiva TXS GTX - wega...


Roślinne klopsy a'la z Ike...


Deuter Aircontact Pro 60+1...


Jaki namiot kupić i jak do...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.