1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
AV Polska
OTWARTE KLATKI
FUNDACJA VIVA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
ZIELONE KUJAWY
BASTA
 
Składnik przepisów

 
Pietruszka korzeń

 
Ten składnik użyto w 3 przepisach.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 38 kcal (159 kJ)
Białko 2.2 g
Tłuszcze 0.4 g
Węglowodany 7.8 g
Błonnik 2.8 g
Przeliczniki składnika:
sztuka mała to około: 35 g
sztuka średnia to około: 50 g
sztuka duża to około: 80 g
Opis składnika:
Pietruszka jest bogata w witaminy C, K, A (w postaci beta-karotenu), minerały (żelaza, potasu, magnezu) i kwas foliowy. Wspiera trawienie, działa moczopędnie, przeciwzapalnie i pomaga w utrzymaniu zdrowia układu krążenia. Jest również niskokaloryczna i ma niski indeks glikemiczny, co sprawia, że jest polecana dla osób z cukrzycą i na diecie.
Pietruszka dodaje smaku zupom, bulionom i potrawom duszonym.
Ten składnik użyto w 3 przepisach:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Bigos tradycyjny na wegani...



Żurek wegański


Wiosenna odsłona czerwonej...


Tofu smażone w panierce


Sos pomidorowo-warzywny ''...


Domowa pizza wegańska na z...


Fasolka po bretońsku na we...


Marchewka po Koreańsku na ...


Grillowany bakłażan z humm...


Wegański ''Gyros'' z bakła...


Marynowane kabaczki na pół...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.