1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
BASTA
FUNDACJA VIVA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
GRUPA BIWAKOWA
AV Polska
OTWARTE KLATKI
 
Składnik przepisów

 
Kapusta kiszona

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 19 kcal (79 kJ)
Białko 0.9 g
Tłuszcze 0.1 g
Węglowodany 4.3 g
Błonnik 2.5 g
Przeliczniki składnika:
opakowanie to około: 500 g
garść to około: 100 g
Opis składnika:
Kapusta kiszona to poddana procesowi fermentacji kapusta, która zyskuje charakterystyczny kwaśny smak i staje się bogatym źródłem składników odżywczych i witamin (jest bogata w witaminę C, witaminy z grupy B, witaminę E, wapń, fosfor i błonnik) oraz probiotyków, które korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit. Jest popularnym dodatkiem do wielu potraw i często spożywana jako przekąska.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Pomidory na zimę - banalni...


25 listopada - Dzień bez f...


Bigos tradycyjny na wegani...



Ketchup domowy


Pasta pasztetowa z tofu


Grillowany bakłażan z humm...


Duszona kasza jaglana z bo...


Beskid Wyspowy i Gorce - o...


Kwietniowa Połonina Piskon...


Tofu smażone w panierce



Pesto z rukoli


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.