| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | BASTA |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | AV Polska |
 | | OTWARTE KLATKI |
|
| |
Kapusta kiszona |
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
|
Przeliczniki składnika:
opakowanie to około: 500 ggarść to około: 100 g
Opis składnika:
Kapusta kiszona to poddana procesowi fermentacji kapusta, która zyskuje charakterystyczny kwaśny smak i staje się bogatym źródłem składników odżywczych i witamin (jest bogata w witaminę C, witaminy z grupy B, witaminę E, wapń, fosfor i błonnik) oraz probiotyków, które korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit. Jest popularnym dodatkiem do wielu potraw i często spożywana jako przekąska.
|
|
|
| |
| | | | Pomidory na zimę - banalni...
| 25 listopada - Dzień bez f...
| Bigos tradycyjny na wegani...
| Ketchup domowy
| Pasta pasztetowa z tofu
| Grillowany bakłażan z humm...
| Duszona kasza jaglana z bo...
| Beskid Wyspowy i Gorce - o...
| Kwietniowa Połonina Piskon...
| Tofu smażone w panierce
| Pesto z rukoli
|
| | |