| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
| | ZIELONE KUJAWY |
| | OTWARTE KLATKI |
| | GRUPA BIWAKOWA |
| | BASTA |
| | AV Polska |
| | FUNDACJA VIVA |
| | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
|
| |
Tarta porzeczkowo-agrestowa
|
Składniki:
- 400 g mąki pszennej
- 250 g margaryny roślinnej (wegańskiej)
- 150 g cukru do ciasta
- 2 łyżki mleka roślinnego (waniliowego)
- 500 g agrestu
- 250 g cukru do agrestu
- 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
- 200 g porzeczki czerwonej
Przygotowanie:
Mąkę, margarynę o temperaturze pokojowej, cukier i mleko roślinne ugniatamy przez około 5 minut na jednolitą, dobrze wyrobioną masę. Tak wyrobione ciasto odkładamy na około 30 minut do lodówki. w tym czasie rozgniatamy i ucieramy agrest z cukrem, na koniec dodając łyżkę mąki ziemniaczanej i mieszamy do czasu dokładnego rozprowadzenia mąki. Po 30 minutach wyjmujemy ciasto z lodówki i rozkładamy na blaszce tak żeby po bokach powstał około 1 cm brzeg. Nakłuwamy równomiernie przygotowane ciasto widelcem. Na tak przygotowane ciasto wylewamy masę agrestową, równomiernie rozprowadzamy i wtedy na całość rozsypujemy czerwone porzeczki. Tartę w takiej formie pieczemy przez około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury około 200 st.C
Smacznego!
|
Galeria:
Kategorie do których dodano przepis:
DESERY
|
|
Autor: Łukasz dodano dnia 14.07.2022r. (o godzinie: 18:05)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
| | |
|
| |
|
|
|
|
Wspieraj na buy coffee.to
Dziękujemy za Twoje wsparcie!
|
|
|
|
|
| | | | | Gulasz z żółciaka siarkowe...
| Pesto z rukoli
| Nasz pomysł na szczawiówkę...
| Roślinne klopsy a'la z Ike...
| Gofry ziemniaczane z pesto...
| Hummus klasyczny
| Sałatka z zielonych pomido...
| Biegowy Trening Interwałow...
| 2 października - Światowy ...
| Maliny prosto z krzaczków ...
| Deuter Aircontact 60+15 - ...
|
| | |