| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | AV Polska |
 | | PETA |
 | | OTWARTE KLATKI |
|
| |
Pesto z rukoli
|
Opis przygotowania:
Składniki:
- pęczek rukoli, około 100 g
- 50 g nasion słonecznika
- 50 g orzechów nerkowca
- łyżka soku z cytryny
- jeden ząbek czosnku (świeży)
- łyżka oleju słonecznikowy lub rzepakowego
- świeżo mielony pieprz i sól do smaku
Rukolę, ziarno słonecznika, nerkowce, czosnek, sok z cytryny, olej słonecznikowy, sól i świeżo mielony pieprz, wszystko razem wrzucamy do blendera i jazda, mielimy do uzyskania pożądanej konsystencji.
Smacznego!
|
Czas przygotowania: do 15 min.Porcja na: ponad 9 osób
|
|
Autor: Łukasz dodano dnia: 05.01.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Tofu smażone w panierce
| Zupa dyniowa
| Spaghetti z brązowej socze...
| Namiot Fjord Nansen Rekvik...
| Zielona surówka czerwcowa
| Beskid Wyspowy i Gorce - o...
| Żurek wegański
| Wegański ''Gyros'' z bakła...
| Ketchup domowy
| Zimowa sałatka z kalarepy
| Wiosenna odsłona czerwonej...
|
| | |