| | | | | "Kiedy ludzie mówi± mi, ¿e kochaj± zwierzêta, a potem je krzywdz± lub zabijaj±, wtedy mówiê im: Cieszê siê, ¿e to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | AV Polska |
 | | BASTA |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | ZIELONE KUJAWY |
|
| |
Spaghetti z br±zowej soczewicy
|
W sezonie u¿ywam bazylii ¶wie¿ej, poniewa¿ sos ze ¶wie¿± bazyli± jest bardziej aromatyczny.
|
Opis przygotowania:
Sk³adniki:
- 1 opakowanie makaronu spaghetti z pszenicy durum
- 1 puszka br±zowej soczewicy konserwowej
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 ¶rednia cebula
- 3 z±bki czosnku
- 5 ³y¿ek oleju rzepakowego
- 1 ³y¿eczka sosu Sambal
- 1 ³y¿eczka bazylii
- pieprz ¶wie¿o mielony
- sól
Pomidory zmiksowaæ w blenderze. Cebulê i czosnek drobno pokroiæ, podsma¿yæ na oleju, dodaæ ods±czon± soczewicê i zmiksowane pomidory. Przyprawiæ Sambalem, bazyli±, pieprzem i sol± do smaku.
Pru¿yæ ca³o¶æ jeszcze przez oko³o 10 min.
Makaron spaghetti ugotowaæ w osolonej wodzie, al dente i podawaæ z gor±cym sosem.
Smacznego!
|
Czas przygotowania: 15-30 min.Porcja na: 4 osoby
|
|
Autor: Kasia dodano dnia: 13.03.2020
Autor o¶wiadczy³, ¿e wpis nie zosta³ z nik±d skopiowany.
|
|
|
| Popularno¶æ: |
 | | |
|
| |
| | | | Marynowane grillowane kaba...
| Grillowany bak³a¿an z humm...
| Ketchup domowy
| Kwietniowa Po³onina Piskon...
| 2 pa¼dziernika - ¦wiatowy ...
| ¯urek wegañski
| Duszona kasza jaglana z bo...
| Pieszo przez Bory Tucholsk...
| Pomidory na zimê - banalni...
| Zupa krem z dyni
| £adowarka rowerowa USB MD1...
|
| | |