| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | BASTA |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
|
| |
Spaghetti z soczewicą w pomidorach
|
W sezonie używam bazylii świeżej, ponieważ sos ze świeżą bazylią jest bardziej aromatyczny.
|
Opis przygotowania:
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu spaghetti z pszenicy durum
- puszka soczewica konserwowej
- puszka pomidorów krojonych
- 1 średnia cebula
- 3 ząbki czosnku
- 5 łyżek oleju rzepakowego
- łyżeczka sosu Sambal
- łyżeczka bazylii
- pieprz świeżo mielony
- sól
Pomidory zmiksować w blenderze. Cebulę i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać odsączoną soczewicę i zmiksowane pomidory. Przyprawić Sambalem, bazylią, pieprzem i solą do smaku.
Prużyć całość jeszcze przez około 10 min.
Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie, al dente i podawać z gorącym sosem.
Smacznego!
|
Czas przygotowania: 15-30 min.Porcja na: 4 osoby
|
|
Autor: Kasia dodano dnia: 13.03.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Duszona kasza jaglana z bo...
| Omlet ciecierzycowy
| ''Bigos'' z cukinii lub ka...
| 2 października - Światowy ...
| Coleman Cobra 2 - namiot s...
| Nasz pomysł na szczawiówkę...
| Zupa krem z dyni
| Pesto z liści rzodkiewki
| Wielka Fatra najdziksze sł...
| Gorganica, czyli Gorgany o...
| Ładowarka rowerowa USB MD1...
|
| | |