| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
| | ZIELONE KUJAWY |
| | OTWARTE KLATKI |
| | GRUPA BIWAKOWA |
| | BASTA |
| | AV Polska |
| | FUNDACJA VIVA |
| | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
|
| |
Spaghetti z soczewicą w pomidorach
|
W sezonie używam bazylii świeżej, ponieważ sos ze świeżą bazylią jest bardziej aromatyczny.
|
Opis przygotowania:
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu spaghetti z pszenicy durum
- puszka soczewica konserwowej
- puszka pomidorów krojonych
- 1 średnia cebula
- 3 ząbki czosnku
- 5 łyżek oleju rzepakowego
- łyżeczka sosu Sambal
- łyżeczka bazylii
- pieprz świeżo mielony
- sól
Pomidory zmiksować w blenderze. Cebulę i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać odsączoną soczewicę i zmiksowane pomidory. Przyprawić Sambalem, bazylią, pieprzem i solą do smaku.
Prużyć całość jeszcze przez około 10 min.
Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie, al dente i podawać z gorącym sosem.
Smacznego!
|
Czas przygotowania: 15-30 min.Porcja na: 4 osoby
|
|
Autor: Kasia dodano dnia 13.03.2020r. (o godzinie: 21:42)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
| | |
|
| |
|
|
|
|
Wspieraj na buy coffee.to
Dziękujemy za Twoje wsparcie!
|
|
|
|
|
| | | | | Namiot Fjord Nansen Rekvik...
| Klasyczne pączki na wegani...
| Spaghetti z soczewicą w po...
| Marchewka po Koreańsku na ...
| Tarta porzeczkowo-agrestow...
| Pomidory na zimę - banalni...
| Wiosenna odsłona Czerwonej...
| Zimowa sałatka z kalarepy
| Trening 5x5 - trenuj efekt...
| Deuter Aircontact 60+15 - ...
| Fasolka po bretońsku na we...
|
| | |