| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
| | ZIELONE KUJAWY |
| | OTWARTE KLATKI |
| | GRUPA BIWAKOWA |
| | BASTA |
| | AV Polska |
| | FUNDACJA VIVA |
| | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
|
| |
Pierogi z rzodkiewką i tofu
|
Opis przygotowania:
Składniki na farsz:
- jeden pęczek rzodkiewki razem z liśćmi
- jedna kostka tofu naturalnego
- 100 g łuskanego słonecznika
- pieprz i sól do smaku
Składniki na ciasto:
- maka przenna około 400 g
- woda około 150 g
- łyżka oleju
- łyżeczka soli
Wykonanie:
Wykonanie ciasta polega na wsypaniu maki i soli do miksera dodaniu wody i oleju i ugniataniu ciasta przez około 5 min. (jeżeli masz słaby mikser, ciasto można również zagnieść ręcznie, ale to wersja dla mniej leniwych 😉).
Do farszu należy najpierw namoczyć słonecznik w wodzie przez co najmniej 5 h. Kiedy już mamy namoczony słonecznik, mielimy go w maszynce do mielenia razem z tofu i rzodkiewkami, liście rzodkiewki bardzo drobno siekamy i dodajemy do reszty farszu, na koniec przyprawiamy farsz pieprzem i solą, całość dokładnie mieszamy.
Teraz przystępujemy do standardowego lepienia pierogów (wałowanie ciasta, wycinanie i lepienie pierogów).
Na koniec ulepione pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie, wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez około 5 min od czasu ich wypłynięcia na wierzch.
Smacznego!
|
Galeria przepisu:
Czas przygotowania: 30-45 min.Porcja na: 4 osoby
|
|
Autorzy: Łukasz i Kasia dodano dnia 28.09.2020r. (o godzinie: 12:46)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
| | |
|
| |
| | | | Pesto z rukoli
| Kwietniowa Połonina Piskon...
| Rockland Poncho Storm - re...
| Fasolka po bretońsku na we...
| Marynowane grillowane kaba...
| Dlaczego śpiwory syntetycz...
| Coleman Cobra 2 - namiot s...
| Trening 5x5 - trenuj efekt...
| Pomidory na zimę - banalni...
| Gulasz z żółciaka siarkowe...
| Grillowany bakłażan z humm...
|
| | |