1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
PETA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
GRUPA BIWAKOWA
FUNDACJA VIVA
BASTA
AV Polska
 
Składnik przepisów

 
Pieprz czarny (mielony)

 
Ten składnik użyto w 7 przepisach.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 255 kcal (1067 kJ)
Białko 11 g
Tłuszcze 3.5 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 25 g
Przeliczniki składnika:
szczypta to około: 1 g
łyżeczka to około: 2 g
łyżka to około: 4 g
Opis składnika:
Pieprz charakteryzuje się intensywnym, ostrym smakiem i aromatem, który dodaje potrawom wyrazistości. Jest wszechstronny w kuchni, pasuje do sosów, zup i przetworów.
Zawiera piperynę, która nadaje mu ostrość i ma właściwości wspomagające trawienie. Może również pomóc w wydzielaniu soków żołądkowych, rozkurczaniu mięśni i poprawia wchłanianie witamin z grupy B.
Ten składnik użyto w 7 przepisach:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Makaron szpinakowy z tofu ...


Bezsernik cytrynowy z jago...


Biegowy Trening Interwałow...


Elbrus Talon - wyprawowe b...


Marynowane kabaczki na pół...


Gorganica, czyli Gorgany o...


Wrześniowa Czarnohora - Ho...


Pasta pasztetowa z tofu


Deuter Aircontact Pro 60+1...


Rockland Poncho Storm - re...


Sos pomidorowo-warzywny ''...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.