1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
BASTA
FUNDACJA VIVA
OTWARTE KLATKI
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
PETA
ZIELONE KUJAWY
 
Składnik przepisów

 
Pieprz czarny (mielony)

 
Ten składnik użyto w 7 przepisach.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 255 kcal (1067 kJ)
Białko 11 g
Tłuszcze 3.5 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 25 g
Przeliczniki składnika:
szczypta to około: 1 g
łyżeczka to około: 2 g
łyżka to około: 4 g
Opis składnika:
Pieprz charakteryzuje się intensywnym, ostrym smakiem i aromatem, który dodaje potrawom wyrazistości. Jest wszechstronny w kuchni, pasuje do sosów, zup i przetworów.
Zawiera piperynę, która nadaje mu ostrość i ma właściwości wspomagające trawienie. Może również pomóc w wydzielaniu soków żołądkowych, rozkurczaniu mięśni i poprawia wchłanianie witamin z grupy B.
Ten składnik użyto w 7 przepisach:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Zimowa sałatka z kalarepy


Domowa pizza wegańska na z...


La Sportiva TXS GTX - wega...


Makaron szpinakowy z tofu ...



Pesto z rukoli


Wegański ''Gyros'' z bakła...


Namiot Lanshan 2 Plus, czy...


Wegański ''Bigos'' z cukin...


Rockland Poncho Storm - re...


Makaron z wędzonym tofu, g...


Marynowane kabaczki na pół...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.