1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
PETA
OTWARTE KLATKI
OSTATNIE POKOLENIE
AV Polska
BASTA
ZIELONE KUJAWY
 
Składnik przepisów

 
Botwina (świeża)

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 19 kcal (79 kJ)
Białko 1.8 g
Tłuszcze 0.2 g
Węglowodany 3.8 g
Błonnik 2.1 g
Opis składnika:
Botwinka, czyli młode liście i łodygi buraka ćwikłowego, to warzywo o wielu właściwościach prozdrowotnych. Jest bogata w witaminy (A, C, K, witaminy z grupy B) i minerały (żelazo, magnez, potas, kwas foliowy). Zawiera również błonnik, który wspiera trawienie i daje uczucie sytości. Dodatkowo, botwinka jest źródłem antyoksydantów, w tym betalain, które chronią organizm przed działaniem wolnych rodników.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
La Sportiva TXS GTX - wega...



Zupa dyniowa


Elbrus Talon - wyprawowe b...


Zimowa sałatka z kalarepy


Biegowy Trening Interwałow...


Zielona surówka czerwcowa



Pesto z rukoli


Marynowane kabaczki na pół...


Bezsernik cytrynowy z jago...


Namiot Lanshan 2 Plus, czy...


Spaghetti z brązowej socze...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.