1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
GRUPA BIWAKOWA
FUNDACJA VIVA
OTWARTE KLATKI
AV Polska
ZIELONE KUJAWY
BASTA
 
Składnik przepisów

 
Makaron spaghetti z pszenicy durum

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 354 kcal (1481 kJ)
Białko 13 g
Tłuszcze 1.7 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 3.5 g
Przeliczniki składnika:
opakowanie to około: 500 g
Opis składnika:
Makaron durum, wytwarzany z pszenicy durum, charakteryzuje się wyższą zawartością składników odżywczych w porównaniu do makaronu z pszenicy zwykłej. Jest bogaty w błonnik, białko, witaminy z grupy B, minerały takie jak żelazo, fosfor, potas, miedź, cynk i mangan, a także luteinę. Makaron durum ma niski indeks glikemiczny, co sprzyja regulacji poziomu cukru we krwi i może pomóc w kontrolowaniu apetytu.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Wełna merino i produkty, k...


Kwietniowa Połonina Piskon...


Pierogi z tofu i rzodkiewk...


La Sportiva TXS GTX - wega...


Gulasz z żółciaka siarkowe...


Omlet ciecierzycowy


Ładowarka rowerowa USB MD1...


Makaron szpinakowy z tofu ...


Jaki namiot kupić i jak do...



Pesto z rukoli


Beskid Wyspowy i Gorce - o...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.