1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
OTWARTE KLATKI
FUNDACJA VIVA
GRUPA BIWAKOWA
AV Polska
BASTA
PETA
 
Składnik przepisów

 
Budyń waniliowy (proszek)

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 369 kcal (1544 kJ)
Białko 0.3 g
Tłuszcze 0.1 g
Węglowodany 91 g
Błonnik 0.5 g
Przeliczniki składnika:
opakowanie to około: 40 g
Opis składnika:
Budyniu waniliowego to sucha mieszanka, która po połączeniu z płynem (np. mlekiem roślinnym) i podgrzaniu tworzy kremowy deser. Zawiera skrobię (np. kukurydzianą), cukier, aromat waniliowy, a czasem dodatki takie jak barwniki czy stabilizatory. Wartości odżywcze i skład mogą się różnić w zależności od producenta, ale ogólnie budyń w proszku jest źródłem węglowodanów i może zawierać śladowe ilości białka i tłuszczu.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Fasolka po bretońsku na we...


Sos pomidorowo-warzywny ''...


Marynowane grillowane kaba...


25 listopada - Dzień bez f...


Gulasz z żółciaka siarkowe...


Omlet ciecierzycowy


Bezsernik cytrynowy z jago...



Żurek wegański


Na ukraińskim Zakarpaciu -...


Cena Mleka, czyli proces A...


Zielona surówka czerwcowa


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.