1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
GRUPA BIWAKOWA
ZIELONE KUJAWY
FUNDACJA VIVA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
PETA
AV Polska
 
Składnik przepisów

 
Oliwki czarne bez pestek (w zalewie)

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 145 kcal (607 kJ)
Białko 1.4 g
Tłuszcze 14 g
Węglowodany 3.3 g
Błonnik 3.1 g
Przeliczniki składnika:
łyżka to około: 15 g
sztuka mała to około: 2 g
sztuka średnia to około: 3 g
Opis składnika:
Czarne oliwki są bogatym źródłem witamin (A, E, z grupy B), minerałów (żelazo, potas, fosfor, miedź), zdrowych tłuszczów i antyoksydantów, które korzystnie wpływają na zdrowie. Dzięki zawartości jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, które obniżają poziom "złego" cholesterolu (LDL), zmniejszają ryzyko chorób sercowo-naczyniowych i wspierają pracę serca i układu krążenia, a antyoksydanty, takie jak polifenole, chronią komórki przed uszkodzeniami spowodowanymi przez wolne rodniki, opóźniając procesy starzenia.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Gulasz z żółciaka siarkowe...



Żurek wegański


Wegański ''Gyros'' z bakła...


Tofu smażone w panierce



Ketchup domowy


Cena Mleka, czyli proces A...


Elbrus Talon - wyprawowe b...


Pomidory na zimę - banalni...


Pasta pasztetowa z tofu


Domowa pizza wegańska na z...


Sos pomidorowo-warzywny ''...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.