1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
AV Polska
BASTA
OTWARTE KLATKI
OSTATNIE POKOLENIE
GRUPA BIWAKOWA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
 
Składnik przepisów

 
Bułka tarta

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 369 kcal (1544 kJ)
Białko 9.7 g
Tłuszcze 1.9 g
Węglowodany 77 g
Błonnik 5.5 g
Przeliczniki składnika:
łyżka to około: 8 g
szklanka to około: 110 g
Opis składnika:
Bułka tarta, mimo że prosta w składzie, posiada kilka ciekawych właściwości. Przede wszystkim jest źródłem błonnika, który wspomaga trawienie i daje uczucie sytości. Może również dostarczać witamin z grupy B, minerałów takich jak magnez, fosfor, potas czy sód, a także białko i żelazo. Bułka tarta jest wszechstronnym dodatkiem kulinarnym, stosowanym do panierowania, zagęszczania potraw, a nawet jako składnik wypieków czy posypka.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Makaron szpinakowy z tofu ...


Namiot Fjord Nansen Rekvik...


Fasolka po bretońsku na we...


Cena Mleka, czyli proces A...


25 listopada - Dzień bez f...


Marynowane kabaczki na pół...


Makaron z wędzonym tofu, g...



Zupa krem z dyni


Pierogi z tofu i rzodkiewk...


Domowa pizza wegańska na z...


Wielka Fatra - najdziksze ...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.