| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | AV Polska |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | PETA |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
|
| |
Seler korzeń |
Ten składnik użyto w 3 przepisach.
|
Przeliczniki składnika:
sztuka mała to około: 150 gsztuka średnia to około: 270 gsztuka duża to około: 350 g
Opis składnika:
Seler oferuje szereg właściwości prozdrowotnych. Jest bogaty w witaminy (C, z grupy B, K), minerały (potas, magnez, fosfor, wapń, żelazo) i błonnik, wspomagając trawienie i regulując pracę jelit. Dodatkowo, seler wykazuje działanie moczopędne, przeciwzapalne i antyoksydacyjne, a także może obniżać ciśnienie krwi i poziom cholesterolu.
Korzeń selera charakteryzuje się delikatnie słodkawym i aromatycznym smakiem, doskonale nadaje się do zup, sosów, puree, a także pieczenia i gotowania.
|
|
|
| |
| | | | Omlet ciecierzycowy
| Gorganica, czyli Gorgany o...
| Coleman Cobra 2 - namiot s...
| Sos pomidorowo-warzywny ''...
| Bigos tradycyjny na wegani...
| Pasta pasztetowa z tofu
| Ketchup domowy
| Marynowane kabaczki na pół...
| Wrześniowa Czarnohora - Ho...
| Pomidory na zimę - banalni...
| Pesto z liści rzodkiewki
|
| | |