| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | PETA |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | ZIELONE KUJAWY |
|
| |
Ocet |
Ten składnik użyto w 3 przepisach.
|
Przeliczniki składnika:
łyżeczka to około: 3 głyżka to około: 6 gszklanka to około: 250 g
Opis składnika:
Ocet spirytusowy, wodny roztwór kwasu octowego, charakteryzuje się silnym, kwaśnym smakiem i zapachem, dzięki czemu jest powszechnie stosowany w kuchni do zakwaszania potraw.
Stosowany jest również jako środek konserwujący, ponieważ skutecznie hamuje rozwój bakterii i grzybów, przedłużając trwałość przetworów.
Może pomóc również zachować jędrność i chrupkość warzyw w sałatkach.
|
|
|
| |
| | | | Omlet ciecierzycowy
| Bezkresne połoniny na późn...
| Tofu smażone w panierce
| Klasyczne pączki na wegani...
| Makaron szpinakowy z tofu ...
| Bezsernik cytrynowy z jago...
| 2 października - Światowy ...
| Namiot Lanshan 2 Plus, czy...
| Roślinne klopsy a'la z Ike...
| Marchewka po Koreańsku na ...
| Trening FBW 5x5 - trenuj e...
|
| | |