1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
PETA
GRUPA BIWAKOWA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
OSTATNIE POKOLENIE
FUNDACJA VIVA
ZIELONE KUJAWY
 
Składnik przepisów

 
Ocet

 
Ten składnik użyto w 3 przepisach.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 21 kcal (88 kJ)
Białko 0 g
Tłuszcze 0 g
Węglowodany 0.4 g
Błonnik 0 g
Przeliczniki składnika:
łyżeczka to około: 3 g
łyżka to około: 6 g
szklanka to około: 250 g
Opis składnika:
Ocet spirytusowy, wodny roztwór kwasu octowego, charakteryzuje się silnym, kwaśnym smakiem i zapachem, dzięki czemu jest powszechnie stosowany w kuchni do zakwaszania potraw.
Stosowany jest również jako środek konserwujący, ponieważ skutecznie hamuje rozwój bakterii i grzybów, przedłużając trwałość przetworów.
Może pomóc również zachować jędrność i chrupkość warzyw w sałatkach.
Ten składnik użyto w 3 przepisach:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Omlet ciecierzycowy


Bezkresne połoniny na późn...


Tofu smażone w panierce


Klasyczne pączki na wegani...


Makaron szpinakowy z tofu ...


Bezsernik cytrynowy z jago...


2 października - Światowy ...


Namiot Lanshan 2 Plus, czy...


Roślinne klopsy a'la z Ike...


Marchewka po Koreańsku na ...


Trening FBW 5x5 - trenuj e...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.