1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
FUNDACJA VIVA
BASTA
OTWARTE KLATKI
ZIELONE KUJAWY
OSTATNIE POKOLENIE
AV Polska
 
Składnik przepisów

 
Cukinia (lub Kabaczek)

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 16 kcal (67 kJ)
Białko 1.2 g
Tłuszcze 0.8 g
Węglowodany 3.4 g
Błonnik 1.1 g
Przeliczniki składnika:
sztuka mała to około: 300 g
sztuka średnia to około: 600 g
sztuka duża to około: 1000 g
Opis składnika:
Niskokaloryczne warzywo, które charakteryzuje się wysoką zawartością wody, błonnika i witamin, takich jak witaminy z grupy B, A, C i K, oraz minerałów: potas, magnez, żelazo. Jest lekkostrawne, wspomaga trawienie i pracę nerek, a także może pomóc w oczyszczaniu organizmu. Ma niski indeks glikemiczny, co czyni je odpowiednim dla osób z cukrzycą i insulinoopornością. Ponadto, ze względu na niską kaloryczność i wysoką zawartość wody, jest polecane osobom na diecie redukcyjnej.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Makaron szpinakowy z tofu ...



Hummus klasyczny


Wegański ''Gyros'' z bakła...


Omlet ciecierzycowy


Coleman Cobra 2 - namiot s...


Sałatka z zielonych pomido...


Wrześniowa Czarnohora - Ho...


Rockland Poncho Storm - re...


Bezkresne połoniny na późn...


Wegański ''Bigos'' z cukin...



Zupa dyniowa


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.