1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
OSTATNIE POKOLENIE
OTWARTE KLATKI
PETA
FUNDACJA VIVA
BASTA
GRUPA BIWAKOWA
 
Składnik przepisów

 
Por (surowy)

 
Ten składnik użyto w 2 przepisach.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 29 kcal (121 kJ)
Białko 2 g
Tłuszcze 0.3 g
Węglowodany 5.7 g
Błonnik 2.7 g
Przeliczniki składnika:
sztuka mała to około: 100 g
sztuka średnia to około: 140 g
sztuka duża to około: 200 g
Opis składnika:
Por jest to warzywo uprawiane ze względu na jadalną, wydłużoną łodygę i liście, które mają ostry, cebulowy smak. Por jest popularny w kuchniach na całym świecie i był uprawiany już w czasach starożytnych. Jest bogaty w witaminy (C, A, E, z grupy B) i minerały, takie jak fosfor, wapń, żelazo i magnez.
Ten składnik użyto w 2 przepisach:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Gorganica, czyli Gorgany o...


Jaki namiot kupić i jak do...


Wełna merino i produkty, k...


Namiot Fjord Nansen Rekvik...


Gofry ziemniaczane z pesto...


Pomidory na zimę - banalni...


Duszona kasza jaglana z bo...



Pesto z rukoli



Hummus klasyczny



Żurek wegański


Bezsernik cytrynowy z jago...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.