| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | PETA |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | BASTA |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
|
| |
Por (surowy) |
Ten składnik użyto w 2 przepisach.
|
Przeliczniki składnika:
sztuka mała to około: 100 gsztuka średnia to około: 140 gsztuka duża to około: 200 g
Opis składnika:
Por jest to warzywo uprawiane ze względu na jadalną, wydłużoną łodygę i liście, które mają ostry, cebulowy smak. Por jest popularny w kuchniach na całym świecie i był uprawiany już w czasach starożytnych. Jest bogaty w witaminy (C, A, E, z grupy B) i minerały, takie jak fosfor, wapń, żelazo i magnez.
|
|
|
| |
| | | | Gorganica, czyli Gorgany o...
| Jaki namiot kupić i jak do...
| Wełna merino i produkty, k...
| Namiot Fjord Nansen Rekvik...
| Gofry ziemniaczane z pesto...
| Pomidory na zimę - banalni...
| Duszona kasza jaglana z bo...
| Pesto z rukoli
| Hummus klasyczny
| Żurek wegański
| Bezsernik cytrynowy z jago...
|
| | |