| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | AV Polska |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | BASTA |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
|
| |
Nasz pomysł na szczawiówkę
|
Szczaw właśnie zaczął pięknie odrastać po zimowej porze, więc najwyższy czas na szczawiówkę 👍.
Pamiętam, że od najmłodszych lat, zawsze bardzo lubiłem szczawiówkę. Jednak od kilkunastu lat, od kiedy nie spożywam już jajek, nie za bardzo miałem pomysł jak ją przyrządzić. Od zawsze szczawiówka kojarzyła mi się właśnie podawana z gotowanymi jajkami.
Ostatnio jednak wpadłem na pewien pomysł i od kiedy go wypróbowałem, jestem po prostu nim zachwycony.
🌿 Szczawiówka z podsmażanymi pierogami.
Pierwszy raz zrobiłem ją z "ruskimi" wegańskimi pierogami z wędzonym tofu i okazała się rewelacyjna. Robiłem również, szczawiówkę z podsmażanymi pierogami z soczewicy i pierogami a'la mięsnymi i za każdym razem takie połączenie naprawdę bardzo fajnie się sprawdzało.
Najbardziej jednak smakuje mi wersja z pierogami z tofu.
Polecam ten pomysł wszystkim weganom, którzy od czasu zaprzestania spożywania jajek, nie za bardzo wiedzieli jak ugryźć temat szczawiówki.
|
Kategorie do których dodano przepis:
ZUPY
|
|
Autorzy: Łukasz i Kasia dodano dnia: 26.04.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Biegowy Trening Interwałow...
| Pierogi z rzodkiewką i tof...
| Pesto z liści rzodkiewki
| ''Bigos'' z cukinii lub ka...
| Gorganica, czyli Gorgany o...
| Marynowane grillowane kaba...
| Gulasz z żółciaka siarkowe...
| La Sportiva TXS GTX - wega...
| Zielona surówka czerwcowa
| Sos pomidorowo-warzywny ''...
| Tarta porzeczkowo-agrestow...
|
| | |