1.  Patronite
  2. JADŁO
  3. WYPRAWY
  4. BLOG
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                    
 
"Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
 POLECAMY:

ZIELONE KUJAWY
OTWARTE KLATKI
GRUPA BIWAKOWA
BASTA
AV Polska
FUNDACJA VIVA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
 
wpis w kategorii - Jadło
Nasz pomysł na szczawiówkę
Szczaw właśnie zaczął pięknie odrastać po zimowej porze, więc najwyższy czas na szczawiówkę 👍.

Pamiętam, że od najmłodszych lat, zawsze bardzo lubiłem szczawiówkę. Jednak od kilkunastu lat, od kiedy nie spożywam już jajek, nie za bardzo miałem pomysł jak ją przyrządzić. Od zawsze szczawiówka kojarzyła mi się właśnie podawana z gotowanymi jajkami.

Ostatnio jednak wpadłem na pewien pomysł i od kiedy go wypróbowałem, jestem po prostu nim zachwycony.

🌿 Szczawiówka z podsmażanymi pierogami.

Pierwszy raz zrobiłem ją z "ruskimi" wegańskimi pierogami z wędzonym tofu i okazała się rewelacyjna. Robiłem również, szczawiówkę z podsmażanymi pierogami z soczewicy i pierogami a'la mięsnymi i za każdym razem takie połączenie naprawdę bardzo fajnie się sprawdzało.
Najbardziej jednak smakuje mi wersja z pierogami z tofu.

Polecam ten pomysł wszystkim weganom, którzy od czasu zaprzestania spożywania jajek, nie za bardzo wiedzieli jak ugryźć temat szczawiówki.
Kategorie do których dodano przepis:
ZUPY
Autorzy: Łukasz i Kasia
dodano dnia 26.04.2020r.
(o godzinie: 23:50)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
 
  Popularność:
 
  PRZEPISY
PRZETWORY (7)

PRZEKĄSKI (7)

ZUPY (4)

DANIA GŁÓWNE (16)

DESERY (4)

ŚNIADANIA (4)

KOLACJE (9)

SAŁATKI (4)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze jadło
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (34)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (21)
  
Bezsernik cytrynowy z jago...


Klasyczne pączki na wegani...


Marchewka po Koreańsku na ...


25 listopada - Dzień bez f...



Zupa dyniowa


Namiot Fjord Nansen Rekvik...


Sałatka z zielonych pomido...


Marynowane kabaczki na pół...


La Sportiva TXS GTX - wega...


Makaron z wędzonym tofu, g...


Pesto z liści rzodkiewki


 
                    
© 2019-2024 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.