1.  Patronite
  2. JADŁO
  3. WYPRAWY
  4. BLOG
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                    
 
"Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
 POLECAMY:

ZIELONE KUJAWY
OTWARTE KLATKI
GRUPA BIWAKOWA
BASTA
AV Polska
FUNDACJA VIVA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
 
wpis w kategorii - Jadło
Fasolka po bretońsku na weganie
Składniki:
- 0,5 kg białej fasoli
- 1 kostka wędzonego tofu około 180-200 g
- 1 słoiczek przecieru pomidorowego
- 1 duża lub 2 małe cebule
- 3-4 ząbki czosnku
- 2 liście laurowe
- 4-5 ziarenek zielona angielskiego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 czubata łyżeczka musztardy
- 1 płaska łyżeczka mielonych ziaren kolendry
- majeranek
- papryka wędzona
- pieprz
- sól
- olej

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć w wodzie, najlepiej przez całą noc. Następnie odlać wodę od namaczania i całość przepłukać. Fasolę zalać ponownie wodą i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Fasolę z przyprawami gotować przez około godzinę.

Posiekać dość drobno cebulę i czosnek oraz pokroić w drobną kostkę tofu. Wszystko razem usmażyć na patelni na oleju.

Ugotowaną fasolę pozostawić w wodzie z zielem angielskim i liśćmi laurowymi, w której była gotowana, a następnie dodać usmażone dodatki razem z olejem, przecier pomidorowy i wszystkie pozostałe przyprawy do smaku (sos sojowy, musztardę, kolendrę, majeranek, wędzoną paprykę, pieprz i sól).

Wymieszać razem wszystkie składniki i całość dusić jeszcze, na bardzo wolnym ogniu, przez około pół godziny.

Smacznego!
Galeria:
Kategorie do których dodano przepis:
DANIA GŁÓWNE
Autor: Łukasz
dodano dnia 23.07.2021r.
(o godzinie: 12:57)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
 
  Popularność:
 
  PRZEPISY
PRZETWORY (7)

PRZEKĄSKI (7)

ZUPY (4)

DANIA GŁÓWNE (16)

DESERY (4)

ŚNIADANIA (4)

KOLACJE (9)

SAŁATKI (4)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze jadło
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (34)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (21)
Wspieraj na buy coffee.to
Dziękujemy za Twoje wsparcie!
  

Pesto z rukoli


Ładowarka rowerowa USB MD1...


2 października - Światowy ...


Na późnoletnim Świdowcu


Wiosenna odsłona Czerwonej...



Hummus klasyczny


Duszona kasza jaglana z bo...


''Gyros'' z bakłażana


Pesto z liści rzodkiewki


Dlaczego śpiwory syntetycz...



Ketchup domowy


 
                    
© 2019-2024 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.