| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
 | | BASTA |
 | | PETA |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | AV Polska |
|
| |
Fasolka po bretońsku na weganie
|
Składniki:
- 0,5 kg białej fasoli
- 1 kostka wędzonego tofu około 180-200 g
- 1 słoiczek przecieru pomidorowego
- 1 duża lub 2 małe cebule
- 3-4 ząbki czosnku
- 2 liście laurowe
- 4-5 ziarenek zielona angielskiego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 czubata łyżeczka musztardy
- 1 płaska łyżeczka mielonych ziaren kolendry
- majeranek
- papryka wędzona
- pieprz
- sól
- olej
Przygotowanie:
Fasolę namoczyć w wodzie, najlepiej przez całą noc. Następnie odlać wodę od namaczania i całość przepłukać. Fasolę zalać ponownie wodą i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Fasolę z przyprawami gotować przez około godzinę.
Posiekać dość drobno cebulę i czosnek oraz pokroić w drobną kostkę tofu. Wszystko razem usmażyć na patelni na oleju.
Ugotowaną fasolę pozostawić w wodzie z zielem angielskim i liśćmi laurowymi, w której była gotowana, a następnie dodać usmażone dodatki razem z olejem, przecier pomidorowy i wszystkie pozostałe przyprawy do smaku (sos sojowy, musztardę, kolendrę, majeranek, wędzoną paprykę, pieprz i sól).
Wymieszać razem wszystkie składniki i całość dusić jeszcze, na bardzo wolnym ogniu, przez około pół godziny.
Smacznego!
|
Galeria:
Autor: Łukasz dodano dnia: 23.07.2021
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Tarta porzeczkowo-agrestow...
| Klasyczne pączki na wegani...
| Namiot Fjord Nansen Rekvik...
| Sos pomidorowo-warzywny ''...
| Gulasz z żółciaka siarkowe...
| Marynowane kabaczki na pół...
| 2 października - Światowy ...
| Namiot Lanshan 2 Plus czyl...
| Pesto z liści rzodkiewki
| Grillowany bakłażan z humm...
| Kwietniowa Połonina Piskon...
|
| | |