| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | AV Polska |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | BASTA |
|
| |
Domowa pizza na zakwasie
|
Składniki na ciasto:
- 300 g maki pszennej
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 25 g drożdży
- 100 g kwasu żytniego
- 8 g soli
- 120 ml ciepłej wody
Dodatki:
- ser wegański
- wędlina wegańska
- tempeh
- cebula
- oliwki zielone
- sos pomidorowy z bazylią
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto dokładni wyrabiamy na jednolitą masę przez około 5 min. Odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia, aż ciasto podwoi swoją objętość. Następnie ponownie krótko przegniatamy i ponownie pozostawiamy na 10-15 min. Teraz formujemy placek pizzy o średnicy około 30 cm, nakładamy kolejno sos, starty ser, posiekaną cebulą, wędlinę i tempeh i na końcu oliwki. Tak przygotowaną pizze pieczemy w piekarniku w temp. 220 st.C wedle uznania.
Smacznego!
|
Galeria:
Autor: Łukasz dodano dnia: 07.10.2021
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | ''Gyros'' z bakłażana
| Biegowy Trening Interwałow...
| Ketchup domowy
| Połonina Borżawa jesienią
| Marynowane grillowane kaba...
| Na późnoletnim Świdowcu
| Cena Mleka czyli proces AI...
| Trening FBW 5x5 - trenuj e...
| Zielona surówka czerwcowa
| Klasyczne pączki na wegani...
| Makaron z wędzonym tofu, g...
|
| | |